Karácsonyi pozsgás díszek
2019. november 15. írta: Bacsó Berni

Karácsonyi pozsgás díszek

Lassan itt az ideje a különféle karácsonyi díszek, dekorációk elkészítésének. Pozsgásokat kint már nem igazán lehet tartani, így kopogtató ötletet nem mutatok, helyette gyönyörű asztaldíszeket, karácsonyfa díszeket gyűjtöttem össze.

karacsonyfa1.jpg

A kép forrása: succulentsnetwork.com

Az asztali karácsonyfa egyik legjobb elkészítési módja, itt látható videón is:

Hozzávalók:

  • csirkeháló,
  • sphagnum moha,
  • cserép, kaspó,
  • kavicsok a kaspó aljába,
  • pozsgás hajtások,
  • tűződrót,
  • egyéb dekorációk, termések, gyöngyök.

Miután elmúltak az ünnepek célszerű kiszedni a növényeket, és beültetni a növényeket jó vízáteresztő földbe (pl. perlittel kevert kaktuszföld).

Egy sokkal egyszerűbb megoldás is készíthető. Itt maga a "kaspó" alakja stilizált karácsonyfa, ebbe lettek berögzítve a pozsgások (itt Echeveria glauca). Helytakarékos elrendezésű, így akár falra is akasztható. 

karacsonyfa2.jpg

A kép forrása: eucapricho.com

Gyönyörű az alábbi karácsonyi dekoráció is!

karacsonyfa3.jpg

A kép forrása: pinterest

A karácsonyfára is akaszthatunk növényes díszeket is, természetesen az ablakban is jól mutatnak. Egy előző bejegyzésben apró üveggömbökben megvalósítható ötleteket mutattam, most pedig nagyobb tobozokra rögzített növények kapják a főszerepet.

tobozdiszek.jpg

A kép forrása: theinspiredhomeandgarden.com 

A tobozt kicsit elő kell készíteni, hogy a növényeknek legyen rajta hely, így a toboz alját (ami felülre kerül) kicsit ki kell csípni, hogy egy mélyedés keletkezzen, mely jól megtartja a növényeket. Itt is érdemes sphagnum mohát ragasztani a növények tartóközegének. Az ünnepek végén ezt is szedjük szét és ültessük a növényeket igényeiknek megfelelő vízáteresztő földbe.

Látványos dekorációt lehet készíteni akár egy tálban is (el lehet rugaszkodni a cseréptől is, és valami hangulatos karácsonyi sütis dobozba ültetni...)

talban1.jpg

A kép forrása: homelysmart.com

talban2.jpg

A kép forrása: plantsbank.com

Nektek melyik tetszett a legjobban? Elkészítitek valamelyiket? Én, ha időm engedi egy apró karácsonyfát készítek, majd jövök a képekkel...

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1315304538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása