Hogyan lesz havas a minikerted?
2019. november 05. írta: Bacsó Berni

Hogyan lesz havas a minikerted?

Novemberben már minden a karácsonyról szól :-) Ideje a minikerteket is felkészíteni az ősziesről a csillogóbb, téliesebb megjelenésre. Az én kertjeimben van néhány állandó szereplő, ilyenek a mini örökzöldek, valamint a hó és a fények. Tavaly több havas kertet is készítettem, majd amikor szétszedtem, illetve leszedtem volna róla a havat, akkor némi nehézségbe ütköztem...

karacsony1_700-logos.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Nagyon szeretem azokat a kiegészítőket, melyek igazi karácsonyi hangulatot adnak egy kertnek. Itt a hangulatos utcai lámpások, melyek világítanak is, vagy a karácsonyi jelenetek. A növények: középen egy mocsári álciprus, mellette két thuja occidentalis 'Teddy' látható.

Hósprayt nem javaslom növényekre fújni. Károsíthatja a leveleket, valamint a növény is tönkre mehet. A legegyszerűbb megoldás a műhó, amit csak leszórunk a földre, esetleg a növényekre is belőle egy kicsit. (Lásd a fenti képen).

Műhóból is sok fajta kapható. Van apró műanyag darabos, valamint homokszerű is. A darabost talán egyszerűbb lesöpörni a virágföldről. 

Egy másik megoldás, ha vattából készült műhavat teszünk a kertbe, nagyon könnyen leemelhető róla.  Kicsit ugyan macerásabb locsolni, de megoldható. Vatta helyett használhatunk bélésanyagot is. Ahogy az alábbi képen látható, nagyon jól mutat a hátul látható Chamaecyparus pisifera 'Boulevard'-on is.

twogreen_2.jpg

A kép forrása: twogreenthumbs

A műhavat helyettesíthetjük apró fehér kavicsokkal is:

karacsonyi-kavics.jpg

A kép forrása: coachdecor.com

Persze a legszebb az igazi havas minikert, melyet a természet alkotott.

igazi_havas.jpg

A kép forrása: trendecors.com

További karácsonyi kert ötleteket itt találsz.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr5914469924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása