Apró floráriumok üveggömbben
2019. október 24. írta: Bacsó Berni

Apró floráriumok üveggömbben

Vannak olyan növények, melyek kifejezetten igénylik a fényt, így érdemes őket ablak közelébe helyezni. Persze nem biztos, hogy az összes növény odafér az ablakhoz, így egy helytakarékos elhelyezésre szeretném felhívni a figyelmet. A tillandsiák, illetve a pozsgások többsége is szeret a fényben fürdőzni, így főleg ezeket a növényeket ajánlanám üveggömbökbe, ráadásul nekik föld sem kell. Természetesen a karácsonyfára is kerülhet belőlük, hiszen gyönyörűek!

uveggomb1.jpg

A kép forrása: houseandgardendiy.com

A fenti képen Tillandsiák láthatók egy kis dekorációval (kavicsok, zuzmó, fakérek) üveggömbbe helyezve. Spárga helyett dekoratívabb szerintem egy szép szalag. A tillandsiák gondozásáról ebben a bejegyzésben tudsz olvasni bővebben. Röviden: hetente egyszer vegyük ki őket és adjunk nekik néhány perces vízfürdőt. Száradás után tegyük vissza őket.

Pozsgásokat is ültethetünk egy üveggömbbe, nekik pici víz kell csak, illetve sok fény. Vigyázzunk nehogy túlöntözzük! Fecskendővel, vagy pipettával juttassuk a vizet a gömbbe.

uveggomb3.jpg

A kép forrása: mybabydoo.com

Gyönyörűek ezek a színpompás pozsgások, válogassunk a kedvenceink közül. Egy szép Echeveriát mindenképp érdemes beültetni. A gömb aljára mindig tegyünk egy réteg kavicsot is a jobb vízelvezetés miatt.

uveggomb4.jpg

A kép forrása: etsy.com

Az én gömbömbe került egy kis Fiddlehead házikó is a fenyőt imitáló Crassula tetragonával...

uveggomb-600_2.jpg

A gömbökbe nem csak olyan növény kerülhet, amit nagyon ritkán kell locsolni. Ültethetünk bele párás levegőt kedvelő növényeket is, mivel a gömb megtartja a párát, pl. kisebb hálósleveleket (Fittonia), szeplősarcot (Hypoestes), vagy a lenti képen látható párnafüvet (Soleirolia soleirolii).

uveggomb2.jpg

A kép forrása: kidmagz.com

Ezt most láttam, sajnos nincsen benne élő növény, de ettől függetlenül ez is remekül néz ki:

uveggomb5.jpg

A kép forrása: facebook

Miniatűr Fiddlehead házikókat találtok nálunk (akár ilyen csíkos tököt, de van "sima" tökház, kastély, erdei házikó típus is), valamint üveggömböt is több méretben. Az üveggömbjeinkben az a legjobb, hogy az aljuk lapos, így tehető asztalra vagy polcra is. Ráadásul így sokkal könnyebb beültetni, mintha gömbölyű lenne az alja.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr4115103866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása