Floráriumunk
2020. február 07. írta: Bacsó Berni

Floráriumunk

Nem akarok senkit sem hosszan untatni személyes történetekkel általában, de az, hogy ez a florárium egy apró akváriumban készült el, bizony nem rövid történet....

flori-600.jpg

A gyerekek szerettek volna olyan állatot, ami nem a kertünkben található csiga vagy giliszta, hanem kicsit jobban sajátjuknak érezhetik. Kitaláltuk, hogy legyenek halak, hiszen azokkal nincs túl sok gond :-) (Sose volt még halunk...) Én rögtön egy apró kerti tóra gondoltam, de nem ám ásottra, hanem egy régi kiselejtezett főzőüstre esett a választásom, ami amúgy is a padláson porosodott. Lefestettem kívül zöldre, belül kékre, kiástuk a helyét a kertben, majd beültettem az apró, gondosan kiválasztott vízi növényeket a pár napja állott vízbe. A növények és a víz még együtt is állt kb. 1-2 hetet, majd elindultunk halakat vásárolni. Ekkor ért a meglepetés, hogy ekkora helyre bizony nem lehet aranyhalakat telepíteni... Így, mivel nyár volt a guppik mellett maradtunk inkább. 4 guppival indultunk, de elég hamar született még vagy 20 halacska. Láthatóan mindenki jól érezte magát az apró tóban, amikor augusztus végén láttuk az előrejelzésben, hogy néhány éjszakára 18 fok alá hűl a hőmérséklet. Megijedtünk és beszereztünk egy kisebb akváriumot, hogy ott átvészelhessék az ilyen időszakokat a halak. 

Persze rájöttünk, hogy nemsokára telelő hely is kell nekik, így megrendeltünk egy nagy akváriumot, majd beültettük azt is vízi növényekkel, helyeztünk bele búvóhelyeket stb. Szeptember végén mindenkit be kellett telepítenünk az időjárás miatt. Természetesen nem bántuk meg, viszont a kis akvárium kihasználatlanul marad hosszú távon, hiszen kényelmes nagy helyük van a halaknak számukra kellemes hőmérséklettel. Ezért úgy döntöttem, hogy lesz egy saját floráriumom is már, az eddigieket ugyanis mindig elajándékoztam vagy eladtam.

flori2-600.jpg

A szemfülesebbek észrevehették, hogy a tetőlap még nem került rá. Még sok benne a pára, kicsit várok, majd utána teszem rá a lapot, remélem túl sokat nem kell gondozni... Kedvenc növényeim közül kettő is helyet kapott benne: Arália, valamint csipkeharaszt. Mindkettő nagyon szereti a párás környezetet, remélem itt majd nagyon jól érzik magukat.

A linkkel jelölt termékeket a Bernikert Webshopban be is szerezheted!

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. 

A minikert, tündérkert készítésről, ajánlott növényekről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1115464118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása