Tökök tündérkertekben...
2019. szeptember 06. írta: Bacsó Berni

Tökök tündérkertekben...

Az őszt már el sem tudom képzelni a különleges narancssárga tökök nélkül. Nagyon megszerettem az elmúlt években a tökfaragást is, bár a vágástól hamar tönkre megy a tök, szóval jobb szeretem úgy használni, hogy egyben marad... Természetesen tündérkertbe is meghozza az őszi hangulatot, így most a tök ilyen jellegű felhasználását mutatom meg.

tokhaz_1.jpg

A kép forrása: lifeasmama.com

A nagyobb "halloween" tökökből varázslatos házikót lehet kialakítani. Ha belülről is kivájjuk, akkor lehet bele tenni Led mécsest is, így még különlegesebb hatást kelt, bár így időjárástól függően kb. 2 hétig lehet használni. Ha csak a külsejét dekoráljuk, akkor nagyon sokáig funkcionálhat.  

A fenti és a lenti házikónál csak kívülről díszítették a tököket. Nagyon tetszik, hogy a díszítésben is természetes alapanyagok kaptak főszerepet. Így nemcsak tündérkertben, de akár asztaldíszként is remekül mutatnak.

tokhaz2.jpg

A kép forrása: mecraftsman.com

A következőben egy igazán különleges házikót szeretnék mutatni. Nagyon egyszerű az elkészítése, mégis remekül néz ki. A kész kiegészítőket minden évben újra fel lehet hozzá használni, ha nem ragasztjuk, hanem a videóban is látható módot méretre "bevágjuk". 
tokhaz3.jpg

A kép forrása: smilemercantile.com

Lent láthatod az említett videót, a házikó szerintem nagyon jópofa. Ajtókat és egyéb apróságokat találsz nálunk a webshopban.

Nemcsak nagy tököket lehet felhasználni, hanem aprókat is, ezek készülhetnek süthető gyurmából, hasonló terméseket is fel lehet használni.

apro_tokok-nagy_tokok.jpg

A kép forrása: freshouz.com

mini-tokok.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Természetesen akár tökben is elkészülhet a tündérkert. Minden évben készítek hasonlót a gyerekekkel, akik már egyre profibban készítik a belső kertet.

halloween_2016_1.JPG

A hozzávalókat itt találod meg.

Tavaly készítettem először olyan tündérkertet, ami kisebb méretű dísztökökre ragasztott (igen ragasztott) élő növényekből készült. Remekül mutatott az ablakpárkányon egészen november végéig. Utána leszedtem róla a növényeket, melyeken már megjelentek a gyökerek és beültettem őket apró cserepekbe. Az elkészítéséről bővebben itt olvashatsz.

fo_tokos_800_2.jpg

 

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. 

Pozsgásokat is be tudod szerezni a Bernikert Webshopban. Ide kattiintva megtalálod őket.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3515042600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása