Tündérkertek növényei: Sedum pachyclados
2020. február 12. írta: Bacsó Berni

Tündérkertek növényei: Sedum pachyclados

Klasszikus sziklakerti évelő növény, mely föld alatti rizómával terjed a talajban. Magassága maximum 5-10 cm. Levelei kissé szürkészöldesek, lapát alakúak, kerek levélrózsát képeznek. Fehéres-rózsaszínes virágai május-júniusban végálló bogernyőben nyílnak. A többi varjúhájhoz hasonlóan szárazságtűrő pozsgás növény. Jó vízáteresztő talajt kedvel. Ezt a növényt több helyen White diamond-nak (fehér gyémánt) varjúhájnak nevezik, mivel eső után a cseppek, mint megannyi gyémánt látható a levélrózsákban.

twogreenthumbs.jpg

A kép forrása: twogreenthumbs.com

A fenti kertben a nyuszi figura környékén látható a Sedum pachyclados. Érdemes persze az egész kertet megnézni! Egy gyönyörű miniatűr Ginkgo fa is található benne feldíszítve. Őszintén szólva még sohasem láttam ilyen apró fajtát belőle. Mellette egy Chamaecyparis Lawsoniana valamelyik törpe fajtája látható. Ez alá pedig lágyszőrű palástfű Lady's Mantle fajtáját ültették. Nagyon különleges összeültetés, melyet a Two Green Thumbs csapata készített.

sedum-pachyclados.jpg

Sedum pachyclados éppen virágzik. A kép forrása: tunderkertje.hu

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. 

A minikert, tündérkert készítésről, ajánlott növényekről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr9015469448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása