Tündérkertet szinte bármiben készíthetsz
2016. január 05. írta: Bacsó Berni

Tündérkertet szinte bármiben készíthetsz

A tündérkert önmagában sem egy szokványos minikert, ezért a kaspónál, konténernél is lehetünk merészebbek. Ha esetleg szereted az újrahasznosítást, akkor mindenképp nézd végig a képeket, hátha te is kedvet kapsz egy különleges tündérkert készítéséhez, amivel még vidámabbá teheted lakásod a téli, szürke hétköznapokon.

tunderkert_konyvben.jpg

A fenti kép forrása: gardensupplyco.com

Már írtam arról, hogy hogyan lehet könyvben minikertet készíteni. Az erről készült posztot és az általam készített kertet itt találod. Kérlek csak olyan könyvet használj fel erre a célra, ami már tényleg nem jelent értéket.

Tündérkert lámpásban

lampas-tunderkert.jpg

A kép forrása: hometalk.com

Ha gyerekeknek készíted, akkor érdemes az üveget eltávolítani belőle, így jobban ki is lóghatnak a növények. A képen szárazalapba lettek betűzve a növények és szárított mohával van takarva az alja. Szerintem egy kis élő növény is elférne benne, még, ha nem is túl nagy...

Eközben, egy másik lámpásban....

tunderkert_lampasban2.jpg

A kép forrása: hmhome.ru

Dekoratív tálat (süteményes kínáló, stb) is felhasználhatsz tündérkert készítéshez.

tunderkert_talban.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

Egyszerűen gyönyörű ez a kiszáradt patakmeder! Bármilyen tál megfelel, természetesen ne felejtsük el, hogy kell vízelvezető réteg az aljára, hogy a növények gyökerei egészségesebben tudjanak fejlődni. Hiszen az ilyen tálakon nincs vízelvezető nyílás.

Tündérkert kosárban

Van felesleges a kosarad, vagy már kicsit kopottas? Egy tündérkert kaspójaként új életre kelhet.

tunderkert_kosarban_1.jpg

A kép forrása: diynetwork.com

Többféle kosár is kapható: árulnak már kifejezetten növény ültetése alkalmasakat is, ezek belülről fóliával vannak bevonva, így a víz nem csorog ki. Természetesen ezt mi is megtehetjük egy régebbi, helyes kosárral. Ha szeretnénk, festék sprayvel a megfelelő színre le is lehet fújni (több réteg kell rá). Ha bevontad fóliával, az aljára kerüljön pár cm vastagon kavics, majd egy fólia pici lyukakkal átlyuggatva, így a virágföld nem, a víz viszont át tud folyni.

Tündérkert fadobozban

Ne csak szimpla fadobozra gondolj, hanem akár régi asztal vagy szekrényfiók is szóba jöhet. Mielőtt elkészíted benne a minikertet, feltétlenül nézd át, csiszold vagy fesd le, ha szükséges. tunderkert_fadobozban2.jpg

A kép forrása: divinelifestyle.com

Tündérkert fadézsában

tunderkert_fadezsaban.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Nem egy szokványos felhasználása a dézsának, de fantasztikusan néz ki. Ültetés előtt feltétlenül kend át lenolajjal, hogy bírja a vizet, esetleg festékkel is, ha más színben szeretnéd látni a tündérkerti világot. A képen gyönyörű fémkerítéssel oldották meg a virágföld megtartását. Szerintem bámulatos lehet egy gyerekszobába is.

Tündérkert csészében

Ez az én egyik kedvencem. Annyi gyönyörű csészét lehet kapni, na és persze a régi készletekből is megmarad 1-1 darab. Ezeket mindenki sajnálja úgyis kidobni, itt új életet élhetnek.

teascsesze_tunderkert3.jpg

A kép forrása: bernikert.blog.hu

Tündérkert bőröndben

tunderkert_borondben.jpg

A kép forrása: mworksltd.wordpress.com

Már az új gurulós bőröndödet használod? Csak pakolgatod a régi, szép bőröndöt? Keress hozzá megfelelő növényeket és kiegészítőket! Természetesen itt is ki kell bélelni fóliával a belsejét, és kerüljön pár cm kavics is az aljára a jobb vízelvezetés miatt.

Tündérkert üvegben

Gyakorlatilag bármilyen üveg lehet: nagyobb befőttesüveg, régi váza, hatalmas üvegpohár, gömbakvárium, stb...

tunderkert_uvegben.jpg

A kép forrása: guiaparadecorar.com

Remélem találtál használható ötletet, mellyel a te lakásod is zöldebbé válik. A növények és apró kiegészítők bármikor felvidítanak bárkit a téli, szürke időszakban. Ha nincs is kerted, ilyen apró minikertet gondozhatsz a lakásban vagy erkélyen is. Kiegészítőket találsz a Bernikert Webshopban.

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvünkben tudsz olvasni. Tündéreket, minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert fórumon.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr918236532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása