Őszi tök dekoráció avagy tökös csendélet...
2019. október 04. írta: Bacsó Berni

Őszi tök dekoráció avagy tökös csendélet...

Remek őszi idő van, ha szerencsém van, akkor egészen november közepéig 5 fok felett lesz az idő, és így a kedvenc pozsgásaim addig kint maradhatnak a kertben, teraszon és a párkányon. Mivel ősszel nagyon szeretem a tökös dekorációkat, ezért idén is készítettem néhányat. Most videót is tartalmaz ez a bejegyzés, hogy megmutassam mennyire egyszerű elkészíteni ezt a mutatós asztalra vagy ablakba való díszt.

tokos-csendelet-600.jpg

Hozzávalók:

A tök szárát távolítsuk el legelőször, vágjuk vissza, amennyire csak lehet, a többit az alábbi videóban lehet látni:

A pozsgás hajtások miatt nem kell aggódni, többször kipróbáltam már ezt a technikát, és ha várunk a ragasztóval, hogy egy picit kihűljön, és akkor nyomjuk bele a növényt, akkor nem lesz vele probléma. 1-2 hónap alatt a növény elkezd gyökeret növeszteni, akkor szedjük szét a dekorációt és ültessük a növényeket külön cserepekbe, jó vízáteresztő földbe.

Hozzáteszem, hogy én biztos, ami biztos egy tündért (Margaréta minitündér) is ragasztottam a dekorációba...

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre a bernikertwebshop.hu oldalon.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr9215192334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása