Karácsonyi tündérkertek
2019. december 04. írta: Bacsó Berni

Karácsonyi tündérkertek

Karácsonyi dekorációról már sok szó esett, de azért szeretnék egy olyan bejegyzést is megosztani, ahol kifejezetten karácsonyi tündérkerteket mutatok be. Remélem találsz jó ötleteket egy új kerthez!

the_desert2.jpg

Hát nem gyönyörű a jászol feletti csillag!

the_desert.jpg

A képek forrása: facebook

Nagy kedvenceim a The Desert Princess kertjei, talán azért, mert ők pozsgásokat ültetnek kertjeikbe. Gyönyörű, színpompás és nagyon hangulatos kertek készülnek náluk, a legelső kép még tavaly, az alsó kép pedig idén karácsonyra készült.

Egy másik régi "tündérkertes" boltban (The Two Greenthumbs) készült az alábbi két karácsonyi tündérkert. Az elsőben a feldíszített karácsonyfa (egy apró cukorsüveg fenyő), és egy ünnepi dísz a rózsafuttatón jeleníti meg a karácsonyt. Egyszerű, de mégis nagyon hatásos...

two_green_thumbs.jpg

Az alábbi képen látható karácsonyi tündérkert már sokkal nehezebben elkészíthető, kivéve, ha van egy idősebb bonsai hozzá, amit fel tudunk díszíteni. Az apró beszúrt csillagdíszek, és a különleges fehér fenyőfa nagyon különlegessé teszi az egész kertet...

two_green_thumbs2.jpg

A kép forrása: facebook  és facebook

Ha valaki nosztalgikus karácsonyi hangulatra vágyik, akkor jó ötleteket talál az alábbi falapokon. A növények ugyan itt szárított mohából és műfenyőkből állnak, de ettől függetlenül nagyon ünnepi.

karacsony-falapokon.jpg

A kép forrása: pinterest

A Mini Fairy Garden gyönyörű karácsonyi kertjét is szeretném megmutatni. Itt is egy apró cukorsüvegfenyő lett feldíszítve, mely mellett néhány őzike nézelődik. Az egyszerű fakerítés is díszítésre került szép piros masnikkal. A végeredmény pedig varázslatos!

mini_fairy_garden.jpg

A kép forrása: facebook

Jöjjenek az én egyszerű karácsonyi kertjeim is az előző évekből! A feldíszített karácsonyfa alapját egy mocsári álciprus adja, mögött pedig két Thuja occidentalis 'Teddy' látható. Hangulatos utcai lámpák, és a karácsonyi sütiárus emeli az ünnep fényét :-)

karacsony1_700-logos_1.jpg

Az alábbi kert pedig 3 évvel korábban készült, egy magyal tündér toppant a feldíszített karácsonyfa, valamint a tujaágakból készült kapuhoz.

karacsonyi_kicsi_1.jpg

Ha szeretnél még karácsonyi tündérkerteket nézegetni, kattints ide a pinterest táblámhoz.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3315337966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása