Tündérkertek növényei: Szavára hamisciprus
2019. augusztus 09. írta: Bacsó Berni

Tündérkertek növényei: Szavára hamisciprus

Ez a növény (Chamaecyparis pisifera 'Boulevard') egy bohókás megjelenésű örökzöld, gyönyörű, kékesszürke lombbal. Elég lassú növekedésű, így remek növény tündérkertbe. 5 évesen még csak 60 cm magas, szóval néhány évig nem növi ki a helyét. Különleges báját az adja, hogy a fiatal hajtásainak vége kissé begörbül, ettől szinte kócos lesz a megjelenése. Kellemes, puha lombozatú. Formája kissé kúpos, jól alakítható. Levelei ezüstösek, elviselik a száraz klímát is. Humuszos talajt, jó vízellátást és félárnyékos helyet kedvel. 

cham_pisifera.JPG

A fenti képen már kb 2-3 évesen látható, de itt még csak 30 cm-s, egy nagy fadobozba van beültetve. Mini sziklakert egy ládában.

Nagyon szeretem tündérkertekbe ültetni, mert tényleg nem túl igényes növény, jól el van viszonylag kevesebb vízzel is, valamint nem viseli meg a nagy hőség, se a hideg tél. Ráadásul bohókás megjelenésével remek háttér mindenféle jelenethez.

tunderek_tacsival.jpg

Törött cserépkertben is ültettem. Sok vizet nem kap, szerencsére remekül viseli. 

cham_pisifera_2.JPG

Télen is jól állja a sarat, és a hideget, nálunk teljesen télálló, csak arra figyeljünk nehogy kiszáradjon, ha nincs hó!

torott_teli.jpg

Akár mini karácsonyfának is bevethető, az alábbi képen egy tündér már díszíti is...

tunderrel_1.jpg

A kép forrása: mulberryminiatures.com

A szavára hamisciprus nálunk is megvehető, a Bernikert Webshopban. Futárszolgálattal tudjuk küldeni.

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr115000168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása