Minikert mini növényekkel
2019. május 15. írta: Bacsó Berni

Minikert mini növényekkel

Az elkészített minikertek néhány hétig biztosan szépek, szinte akármilyen növényeket is ültetünk össze. Azonban, ha arra törekszünk, hogy sokáig (ha nem is az idők végezetéig, de évekig) szép legyen, akkor meg kell válogatni a beültetendő növényeket. Sok növényt mutattam már, melyekkel érdemes az apró kerteket díszíteni, de most jöjjön egy olyan kert, melynek minden eleme pici.

fokep-600.jpg

A kertben a leglátványosabb növény: a törpe japán akác (Sophora prostrata 'Little Baby'). Maximális magassága 1 méteres lesz, bonsainak is szokták alakítani. Az ágrendszere is érdekes, nemcsak a színe különleges, hanem csavarodó formája is. Nagyon apró, zöld levelei vannak. Napos helyet, jó vízáteresztő talajt kedvel. Nem túl vízigényes.

buxus-600.jpg

Egy alig észrevehető, de számomra különleges növény egy aprócska buxus, melynek maximális magassága 20 cm lesz néhány év elteltével.. Szép bokor már most is, remekül mutat az asztal mellett. Abban reménykedem, hogy a puszpángmolyok túl kicsi falatnak találják és sokkal nagyobb buxusokat keresnek helyette...

szazszorszep-600.jpg

A harmadik különlegesség a kertben a miniatűr százszorszép (Bellium minutum), melyről nemrég írtam. A levél, valamint a virágok méretén is látszik, hogy ez nem a szokványos százszorszép (Bellis perennis), sokkal kisebb annál. Nem túl igényes növény, szépen terjed, egész nyáron virágzik, szóval remek választás egy ilyen kis kertbe! A százszorszépekről itt olvashatsz bővebben. 

vitaliana.jpg

A kertben bal oldalt a mohába ágyazva (alig) látható még aranykankalin (Vitaliana primuliflora) is, de ő sajnos idén - úgy tűnik - nem virágzik. Tavasszal kaptam, április-májusban kellene virágoznia, de még semmi jele. Remélem jövőre megmutatja élénk sárga, aprócska virágait! Örökzöld alpesi növény, melynek keskeny levelei csomókban állnak. Napos, félárnyékos helyet kedvel. 

A kertben néhány Pretmanns tündér látható, valamint egy tündérkert Piknik szett néhány darabja.

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1214828212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása