Százszorszépek tündérkertben
2019. május 02. írta: Bacsó Berni

Százszorszépek tündérkertben

Ezt a kedves, fehér virágú tavaszi virágot (Bellis perennis) valószínűleg mindenki ismeri. Gyepekben nagyon gyakran feltűnik, de nemesített változatait többféle színben is lehet kapni. Ezeknek sokkal nagyobb, színesebb virágja van, mint a vadon megjelenő növényeknek. A nemesített növényeket kétnyári növénynek ültetik, mint pl. az árvácskát is. A sima fehér virágú, kisebb növény viszont évről évre látható a kertben. Most a tündérkertbe ültethető "mini" változatát szeretném megmutatni. Ezt a növényt már régóta nézegettem külföldi oldalakon, idén már nekem is van:-) Teljesen elvarázsolt hihetetlenül apró termetével, fehér virágainak bájával.

bellium-minutum-1.jpg

 A kép forrása: miniature-gardening.com 

A fenti képen jól látható, hogy arányaiban milyen picike ez az apró százszorszép (Bellium Minutum). Az alábbi képen látható egy tündérkertbe ültetve is.

twogreen_1.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

A leveleik egészen aprók, de a virágaik azért jól láthatók.

Bellium Minutum: évelő növény, jól bírja a fagyokat, így kültéren hagyható egész télen. Kanál alakú levelei zöldek. Szereti a napos, félárnyékos helyeket. Fehér virágai hosszú szárakon nyílnak tavasztól egész nyáron. A földje sose száradjon ki teljesen, egy picit legalább mindig nyirkos legyen. Olyan helyre tegyük, ahol délelőtt éri a nap, de délután már inkább árnyékban van. 

A lenti képen látható a kertészeti változata, sokkal színesebb, nagyobb. "Normál" kertben nagyon jól mutat kora tavaszi virágzó növényként.

botanikaland.jpg

Lejjebb pedig a sokak által ismert gyepben fellelhető változata látható, vidám, apró fehér virágaival.

gyepben.jpg

A képek forrása: botanikaland.hu

Én ezt a változatot ültettem eddig tündérkertbe, mert a virág nem túl nagy, itt látható a kosár kertemben évek óta, tavasszal mindig kicsit szétültetem. Látható, hogy az apró virágú árvácskánál jóval kisebb így is a virága. Most készül azonban az a kertem, melyben a mini százszorszép kerül majd beültetésre.

2018_aprilis5_kicsi_1.jpg

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. Elindult az idei Minikert, tündérkert pályázatunk! A részleteket itt tudod elolvasni. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1014798478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása