Tündérkertek növényei: kislevelű madárbirs
2019. május 14. írta: Bacsó Berni

Tündérkertek növényei: kislevelű madárbirs

Egy fantasztikus növényt szeretnék ajánlani minikertbe, tündérkertbe: ez a kislevelű vagy aprólevelű madárbirs (Cotoneaster microphyllus). A rézsűkre ültetett madárbirset szerintem sokan ismerik, kedvelik. Ez annak egy kislevelű változata. Pont ez a levélméret teszi különösen alkalmassá a minikerti felhasználásra, hiszen így méretarányos a figurákkal, házakkal a levél is. Ez az örökzöld cserje ősszel apró, almaszerű terméseket is hoz, melyekkel tényleg úgy néz ki, mint egy almafa. A termések akár egész télen a fán maradnak. Tavasszal (májusban) hozza apró, nagyon bájos fehér virágait. A magassága maximum 80 cm. 

madarbirs2-600.jpg

Napos, félárnyékos helyet, jó vízáteresztő talajt kedvel. Metszést nem igényel, de ha szeretnék apró fának nevelni, akkor érdemes formára igazítani. 

madarbirs3-600.jpg

Ez a Cseresznye tündér épp egy "almát" fog a kezében.

madarbirs4-600.jpg

Itt szalad egy Nárcisz tündér!

Ősszel kicsit másképp nézett ki ez a kert, egy Gesztenye tündér ugrált az avarszerű aljnövényzetbe (a korai kakukkfű felvette téli színét), és a tündérek almát szedtek. Azóta a kakukkfű (Thymus preacox) már majdnem benőtte az egész kaspót, és a fa rengeteg virágot hozott! Nagyon vidám látványt nyújt minden évszakban. Már nálunk is kapható kétféle változatban.

almafa-600.jpg

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. Elindult az idei Minikert, tündérkert pályázatunk! A részleteket itt tudod elolvasni. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1614824844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása