Karácsonyi minikertek
2018. november 29. írta: Bacsó Berni

Karácsonyi minikertek

Lassan a hó is megérkezik, szóval ismét itt van a karácsonyi minikertek szezonja. Ha nem tudod, hogy pontosan mit is szeretnél, nézz meg itt néhány ötletet inspiráció gyanánt. 

karacsonyi_diszek.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Arról már többször is írtam, hogy szinte mindegy, hogy miben valósítod meg - nem kell feltétlenül új kaspó. Nézz körül a lakásban, házban, hátha találsz olyan tárgyakat, melyeket már nem használsz, de a vizet, földet meg tudják tartjani. Pl. régi edények, vázák, tortatál, tepsi stb. Ha már kopott érdemes előtte kicsit felújítani, pl. átfesteni, lakkozni... Kaphat akár ünnepi színt is a kaspó erre az alkalomra.

kosarban.jpg

A kép forrása: pinterest

A fenti kert egy kosárban készült, ezt érdemes előtte alaposan kibélelni. Alulra pedig tegyél vízelvezető réteget is, néhány cm kavics remek erre a célra. A madárkás madáritatót itt is megvásárolhatod, de a kiegészítőket (pl. csomagok, apró díszek a fára) akár süthető gyurmából is elkészítheted.

twogreen.jpg

A kép forrása: thegardenglove

Egy téli, karácsonyi kert egyik fő eleme a hó. Milyen havat érdemes használni minikertbe? Hósprayt nem, legalábbis a növényekre! De lehet műhó, vatta, vagy mint itt a fenti kertben bélésanyag. Ezt aztán könnyű leszedni, ha jön a tavasz :-)

uvegben_1.jpg

A kép forrása: miniaturegardenshoppe.com

Az üveg még inkább kiemeli az ünnepi hangulatot! Nem tudom mi lehetett a kaspó eredeti funkciója, talán egy óriási fagyiskehely, vagy süteménytartó... Igazából mindegy, most már kaspó. Az ív/kapu levágott puszpáng ágakból készült, mellette az apró fenyők, szintén levágott ezüstfenyő darabkák. 

karacsonyi-fenyek.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

A karácsonyi fények és a díszek sem hiányozhatnak ilyenkor! Díszítsd fel a mini örökzöldet (hamisciprus, boróka, tuja, fenyő) apró díszekkel, gyöngysorral, hangulatos világítással. Remek megoldás az apró ledfüzér. Persze nemcsak a fenyőn lehetnek fények, hanem a kert tartalmazhat egyéb világító elemeket, pl. utcai lámpásokat, vagy hidat lámpákkal

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr6711959379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása