Karácsonyi ajándék saját kezűleg
2018. november 19. írta: Bacsó Berni

Karácsonyi ajándék saját kezűleg

Az általunk készített ajándéknak több előnye is van: egyrészt tényleg személyre szabhatjuk, másrészt nincs belőle két egyforma! Nem kell a karácsonyi forgatagban időzni..., hanem nyugodtan elkészíthető otthon, akár egy forró csoki társaságában... Hasonló kaspók elkészítését (hypertufából) már leírtam, itt el is olvashatod, de ez egy egyszerűbb verzió, kevesebb anyag hozzáadásával.

kaspo_fo.jpg

A kép forrása: etsy.com

Csatolok egy videót is az elkészítéséről:

Hozzávalók:

  • hobbybeton vagy kreatív beton,
  • víz,
  • keverőtál,
  • növényi olaj,
  • két sablon: egy nagyobb és egy kisebb (ez bármilyen műanyag edény, tejesdoboz is lehet...)
  • szukkulens föld, szukkulensek,
  • festék,
  • festőszalag,
  • csiszolópapír.

Először mérjük ki a kreatív beton vagy hobby beton leírását alapul véve, hogy a port mennyi vízzel kell összekevernünk. A formákat kenjük ki olajjal (a nagyobbat belülről, a kisebbet kívülről), majd öntsük bele a betont a nagyobb formába és jól rázogassuk meg a formát, hogy a légbuborékok kijöjjenek. Ezután erősen nyomjuk bele a kisebb formát. A kisebb formába tegyünk valami súlyt, hogy ne tudjon kiemelkedni száradás közben. Pl. kavicsot, vagy vizet. Borítsuk le zacskóval, hogy minél lassabban tudjon kiszáradni, majd a leírásnak megfelelően (általában 24 óra elteltével) szedjük ki a zacskóból és a formából.

A külsején található nem egyenletes részeket csiszoljuk meg csiszolópapírral. A kaspó már kész! Utána ültessük be a választott növényt. Fontos, hogy legyen benne vízelvezető réteg, ezért szórjunk az aljába pár cm vastagon kavicsot, csak utána ültessük be a kiválasztott növényt.

kaspo_2.jpg

A kép forrása: pinterest

kaspo_3.jpg

A kép forrása: theownerbuildernetwork.co

Ha nincs kedved a kaspó készítéssel bajlódni, akkor elkészítheted egyedi minikerted egy teáskészlet megmaradt darabjába is. Az ültetésnél ugyanúgy szükség van a csésze aljában a kavicsrétegre, természetesen csak akkor, ha élő növények kerülnek a kertbe.

cseszes.png

A kép forrása: facebook

A fenti képen látható minikertekbe csak szárított és papírnövények találhatók, így föld sem kell bele, csak tűzőhab, vagy egyéb töltőanyag. Ezek elkészítéséről itt írtam bővebben.

Természetesen élő növényeket is érdemes beültetni. Kisebb termetű, lassú növekedésű növényeket érdemes választani.  Pl. pozsgások. 

csesze2.jpg

A kép forrása: delish.com

Tündérek is nagyon jól mutatnak egy-egy ilyen csészében. Lent egy Jázmin tündér látható egy padon ülve. Ilyen varázslatos virágtündéreket találsz nálunk is a Bernikert Webshopban is, nagyon sok kiegészítővel együtt.

csesze_tunderrel.jpg

A kép forrása: obsessionwithbutterflies.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr7413030352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása