Miniatűr téglák készítése
2018. november 14. írta: Bacsó Berni

Miniatűr téglák készítése

Egyedi házat, kerítést, utat vagy pihenőhelyet szeretnél készíteni minikertedbe? Készítsd el téglából, akár teljesen egyedi alakzatban. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan is lehet elkészíteni viszonylag egyszerűen ilyen apró téglákat.

var2.jpg

A kép forrása: nolinde.com

Ugye milyen fantasztikusan néz ki (a fenti kert)? Tele van ültetve növényekkel, mint egy rég elfeledett kastély, amit visszafoglal magának a természet...

Az egyik legkézenfekvőbb felhasználható anyag a levegőn száradó gyurma. Mellette szól, hogy lehet kapni terrakotta színben is, így már rendelkezik a tégla színével. Az alábbi képek alapján elkészíthető jó néhány miniatűr tégla. 

Hozzávalók: 

  • levegőn száradó gyurma terrakotta színben,
  • deszka, vagy amin nyújtani szeretnél,
  • 2 fadarab a deszkára ragasztva (én két vonalzót használtam erre a célra - csomagzáró ragasztóval rögzítve)
  • nyújtófa,
  • derékszögű vonalzó,
  • sniccer,
  • csiszolópapír. 

menete_v2.jpg

A kép forrása: pietrasupietra.blogspot.com

A képen a teljes folyamat végig követhető. Én is kipróbáltam és a nyújtás a legegyszerűbb, még úgy is, ha a deszka két oldalára valamit keresnem kellett, amit odaragaszthatok, hogy keretek között tartsa a levegőn száradó gyurmát. Érdemes a nyújtófát egy kicsit bevizezni. Miután kinyújtottam a gyurmát, kezdődött a nehezebb része a dolognak: Vonalzóval (vagy kettővel) szépen egyenesre meghúzni a vonalakat. Utána hagyjuk száradni. Amikor már nagyjából megszáradt, átcsiszoljuk a tetejét (így egyben a legegyszerűbb....). Teljes száradás után pedig darabonként... Én fehér gyurmából készítettem, mert szürke téglákból szeretnék majd kerti utat készíteni. Szóval még festeni is kell majd.

Az a jó a levegőn száradó gyurmában, hogy könnyen alakítható teljes száradás után is csiszolópapírral.

Utána jutott csak eszembe, hogy készíthettem volna úgy is, hogy csak olyan vonalakat húzok, hogy ne váljanak el a téglák egymástól (így egyben marad az egész). Ehhez azonban előre tudni kell, hogy pontosan mekkora méretű felületre lesz szükség. 

Téglát nem csak levegőn száradó gyurmából lehet készíteni, elkészíthető süthető gyurmából is, bár az kicsit drágább ilyen mennyiségben, viszont talán tartósabb kültéren. Persze a beton tégláim is elég tartósak, ráadásul tényleg térkőnek néznek ki. Ezek készítéséről egy régebbi bejegyzésben írtam. Erről itt olvashatsz bővebben. Ilyen lett vele a kert: terkoves_kicsi_1.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Ha az elkészült téglából utat szeretnénk, akkor egy stabil alapra (gumidekor darab, vagy más erősebb műanyag) ragasszuk rá őket. Lentebb látható egy szép minta:

teglarakas.jpg

A kép forrása:  factorydirectcraft.com 

Most pedig következzen néhány varázslatos kert, ahol téglát használtak fel...

Az alábbi kertnél a pihenőhely lett kirakva téglákkal, ugyan nekem szemre kicsit nagy, de egyébként remek hangulata van a paddal.

kert_tegla_ut.jpg

A kép forrása: homebnc.com

Születésnapi parti! Itt az asztal, és a pezsgős dugóból készült székek alatt láthatóak az apró, vörös téglák. 

kert_teglapihenovel.jpg

A kép forrása: homebnc.com

Egy szép térkövezett út, különféle színű téglákkal:

tegla_ut.jpg

A kép forrása: lushome.com 

Az út szélét is kijelölhetjük a téglasorral, ugyanúgy, mint jó néhány "igazi" kertben is látható.

szegelyes_kert.jpg

A kép forrása: pinterest

kaktusz_kert.jpg

A kép forrása: pinterest

Ebben a kaktuszos kertben falat és kerítést készítettek a téglából. Nagyon különleges az összhatás. Ugyanitt cserép is készült. Bámulatos...

A levegőn száradó gyurma nagyon könnyen formázható anyag, nagyon sok minden megvalósítható belőle, utána akril festékkel festhető, illetve lakkal tehető igazán tartóssá. Nálunk, a Bernikert Webshopban is megvásárolhatod más hobbi termékekkel együtt.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr8614327395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása