Különleges minikerti növények: Crassula tetragona
2018. július 24. írta: Bacsó Berni

Különleges minikerti növények: Crassula tetragona

Nemrég találtam ezt a fantasztikus növényt, szerencsére találtam beszerzőhelyet is hozzá, így már három gyönyörű példányban is gyönyörködhetek... A megjelenése miatt annyira különleges, minikertben hasonlóan néz ki a fenyőkhöz, de természetesen nem tűleveles, és az igényei is teljesen mások, lévén pozsgás.

crassula-tetragona-fokep.jpg

A kép forrása: worldofsucculents.com

A növény származási helye Dél-Afrika. Felálló szárú, bokor formájú pozsgás növény. Levelei fényes zöldek, hengeresen megnyúltak, fiatalon fenyőre emlékeztet, ezért szívesen alkalmazzák miniatűr tájképi beültetésekbe. Krém-fehér, apró virágai ősszel nyílnak:

viraga.jpg

A kép forrása: wikipedia

Gondozása hasonló a többi pozsgás növényhez. A legfontosabb, hogy nem szabad túllocsolni, illetve gyökerei soha ne álljanak vízben. Könnyű ezt elkerülni, ha olyan edénybe van ültetve, melynek van vízkifolyó nyílása, illetve vízáteresztő talajba van ültetve. Napos, világos helyet kedvel. Fagyérzékeny, így télen nálunk nem tartható kinn. 

Az alábbi kertben hajtásaiból készült a hátsó növénysor, nagyon klassz lett! A levágott hajtásokat egy-két napig érdemes "szárítani", és csak utána beültetni a kertbe, így hamarosan gyökeret ereszt.

minigarden.jpg

A kép forrása: pinterest

Crassula tetragonán kívül található még ebben a farmkertben Echeveria perle von nurnberg, Sedum kimnachii, Crassula ovata, Sedum gold mound, Oscularia deltoides, Graptopetalum paraguayense, Portulacaria afra.

Az alábbi kert is nagyon különleges, itt is többféle pozsgással együtt ültetve látható:

the_desert_princess.jpg

A kép forrása: facebook

Bonsaiként is tartható, így is varázslatos látványt nyújt.crassula-tetragona2.jpg

 

A kép forrása: krasa-netresku.cz

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr5514132571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása