Nyár van...
2018. június 28. írta: Bacsó Berni

Nyár van...

Itt a nyár, igaz, a nyári időjárás inkább májusban volt, de biztosan jön még a nagy meleg, amikor csak vízparton érzi jól magát az ember, esetleg minikert készítés közben...

Összegyűjtöttem néhány vízparti, nyaralós hangulatú minikertet. Ezeket a hosszú nyár alatt meg is lehet valósítani. Még jobb, ha gyerekek is tudnak segíteni a kiegészítők elkészítésében vagy az ültetésben!

studio-m.jpg

A kép forrása: wholesale.studio-m.com

Nincs jobb, mint egy nyugágyban olvasgatni pálmák (Brighamia insignis) árnyékában. Mellette egy Senecio Himalaya van beültetve. A tengerpart itt kék dekorhomokkal van megjelenítve. A hangulatos kertet Tóthné Ágnes készítette, ezúton is köszönöm a képet!

agnestothne.jpg

Nyugágyat készíthetsz fogpiszkáló, színes anyag, vagy viaszosvászon és ragasztópisztoly segítségével:

nyugagy-keszites.jpg

A kép forrása: ohhappyday.com

Vízparton hamar meg lehet éhezni, de este a szúnyogok elriasztásához is remek egy tábortűz. Itt virágtündérek (Körömvirág tündér, kerti elf és piros mécsvirág tündér) ülnek a parton.

tunderek_a_parton.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

Íróasztalon legjobban egy koktélos pohárban levő tengerparti minikert mutat jól. Mivel itt nincs túl sok hely a növény beültetésére, érdemes olyan növényt kiválasztani, amit nem kell ültetni. Tillandsia egy fantasztikus növény, könnyű a gondozása (világos, kissé párás helyet kedvel), és csak a helyére kell tenni.

poharban.jpg

A kép forrása: boards.weddingbee.com

Sokakat a tenger alatti világ is vonz. Különleges pozsgás növényekkel megjeleníthetjük a tengerek, óceánok mélyét is, erről itt olvashatsz bővebben

sellos_1.jpg

A kép forrása: popsugar.co.uk

A végére hagytam egyik kedvencemet, Hajdúné Soós Magdolna kertjét. Itt aztán tényleg tengerparti a hangulat! Vitorlásokkal, világítótoronnyal és strandolókkal és gyompálmákkal megjelenítve.

soosmagdolna92.jpg

Itt az én "hatalmas" tengerparti minikertem is. Még kora tavasszal készítettem, amikor ezeket a gyönyörű pozsgásokat már ki lehet tenni a szabad levegőre. Több közeli képet ebben a bejegyzésben találsz róla az elkészítés részleteivel. Nálam egy fehér, fém nyugágy kapott főszerepet, a pálma (Fatermetű kövirózsacserje - Aeonium arboreum) árnyékában.

fokep_kozepes.jpg

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3514079627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása