Növénykép készítése íróasztalra vagy falra
2017. augusztus 24. írta: Bacsó Berni

Növénykép készítése íróasztalra vagy falra

Kicsi a hely a lakásodban, vagy a munkahelyedre szeretnél egy kis zöldet csempészni? Készítsd el ezeket a látványos dekorációkat. Elhelyezheted az íróasztalodon, vagy akár a falra is akaszthatod, nem foglalnak nagyobb helyet, mint egy kép.

novenykep2_kicsi.jpg

Ezeket a növényképeket, minikerteket pozsgásokból (főleg echeveria felhasználásával) készítettem, mivel elég nekik pici hely, kevés virágföld, valamint kicsi a vízigényük is. Ezek a növények azonban nagyon szeretik a fényt, tehát feltétlenül világos helyre kell tenni az elkészült minikerteket.

Hozzávalók:

  • Képkeret,
  • erős fólia,
  • kétoldalú ragasztó, pillanatragasztó, esetleg ragasztópisztoly
  • növények igényeinek megfelelő virágföld,
  • rács,
  • növények,
  • moha.

 1. lépés - kibélelni erős fóliával a választott képkeretet. Érdemes jól be is ragasztani, ne tudjon elmozdulni. Nekem szerencsém volt, a szembelevő boltba új bérlő érkezett és a régi fóliákat leszedték az üvegről. Jó erős fólia, ráadásul öntapadós, szóval gyorsan elkértem...

novenykep_1.JPG

2. lépés - méretre vágni a rácsot - ez biztosítja, hogy a virágföld ne tudjon a későbbiek során kihullani a keretből. Legyen nagyobb a levágott rész, mint a képkeret. A rács lehet a bármelyik mezőgazdasági boltban, kertészetben kapható csirkeháló is, sőt van belőle zöld műanyaggal borított verzió is, az az igazi....

novenykep_2.JPG

3. lépés: a drót végeit hajlítsd vissza, én egy celluxszal még át is ragasztottam a széleit, nehogy megsértse a fóliát. 

novenykep_3.JPG

4. lépés: hajlítsd vissza a széleit (kb. egy tető nélküli doboznak hajtogasd meg), hogy be lehessen tenni a keretbe. Pont jó méretű legyen, inkább befeszüljön, mint laza legyen. 

novenykwp_4.JPG

5. lépés: feltöltés  a növények igényeinek megfelelő virágfölddel.

novenykep_4.JPG

6. lépés: a növények beültetése. Ha túl kicsi a rés a rácsok között, vágd el drótvágóval, majd hajlítsd vissza az éleket, így biztosan befér a növény gyökere.

novenykep_5.JPG

7. lépés: beültetés után mohával fedd be a virágföldet. Hagyd 1-2 hétig vízszintesen, hogy begyökerezzenek jól a növények. Ezután kerülhet az asztalra, vagy a falra.

novenykep_6.JPG

Gondozása: Tedd vízszintes helyzetbe a képet, így öntözd meg, hosszú csőrű kannával vagy akár fecskendővel kb. 8-10 naponként. Fontos, hogy világos helyre kerüljenek, különben felnyurgulnak a növények.

Készítettem belőle 30x40 cm-s verziót is. Nagyon szép lett! Néha látható a Bernikert boltban...

novenykep_nagy.JPG

Inkább készen megvennéd? Kattints ide!

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr6812772128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása