Helytakarékos gyereksátor készítése a kertbe
2016. március 11. írta: Bacsó Berni

Helytakarékos gyereksátor készítése a kertbe

Gyönyörű az idő... Szerintem aki teheti mostanában már minden idejét a kertben tölti: gyümölcsfák ültetése, metszés, zöldséges ágyások előkészítése, magvetés.... A hétvégén sikerült elültetni néhány újabb gyümölcsfát, jól meg is metszettem őket, hogy szépen nőjenek a kordon mellett legyező alakban (ha sikerül...). Azért kordon mellett fognak nőni, hogy minél több hely maradjon pici kertünkben a gyerekeknek játékra.

Ha már játék, tavaly írtam néhány bejegyzést remek kerti játékokról gyerekeknek (itt és itt olvashatod őket), amivel könnyebb őket a kertben tartani a TV, számítógép, tablet, stb... helyett. Az egyik már régebben leírt játék volt egy helyes kis sátor, ami amellett, hogy remek játék lehetőségeket kínál, még árnyékban is tartja nyáron a gyerekeket. Részletesen leírtam, hogy hogyan lehet megépíteni egy ilyen kis sátrat, de találtam most róla egy videót is, melyben Jason Hodges azt mutatja be, hogy ennek elkészítése tényleg egyszerű.

  • Jelölj ki egy nagy kört, majd 10-15 cm szélességben tisztítsd meg a növényektől, töltsd fel komposzttal dúsított földdel, majd helyezd el az oszlopokat (itt kb. 2,5 m-s bambusz rudak). Hagyj helyet a bejáratnak!
  • Jól rögzítsd őket a talajban, felül spárgával kösd össze őket, majd 20 cm-ként a talajtól vízszintes osztásokat is készíts.
  • A futóbab már áprilistól ültethető, 5 cm mélyen, kb 5 cm-re egymástól. Ha kikelt, érdemes zöldmulcsot (vágott füvet, stb) tenni a tövéhez. Nehezebben szárad ki.
  • A termés kb. 3 hónap múlva szedhető....
  • A bejárathoz a videón jázmin került, hogy még szebb és illatos legyen. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr38464508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása