Kerti játékok nemcsak nyárra
2015. június 14. írta: Bacsó Berni

Kerti játékok nemcsak nyárra

Néhány könnyen kivitelezhető, kertben elkészíthető/játszható játékot gyűjtöttem össze, hogy kellemesebben teljen a nyár. Nem lehet mindig csak homokozni és fürdeni :-). A kert rengeteg lehetőséget kínál.tunderkert_2.jpg

A kép forrása: miniaturegardenshoppe.com

Tündérkert

A minikertek készítése nálam örök sláger. Mindig van olyan műanyag figura/állat, mely külön lakhelyet szeretne. Ilyenkor készül a minikert, a fenti képen most tengerparti hangulatban.

Az alábbi kertecske is könnyedén elkészíthető otthon található kiegészítőkkel:

make-fairy-garden.jpg

A kép forrása: kidspot.com.au

Kindertojás figura, agyagcserép, műanyag tálka, kagylók, kavicsok, virágföld, növények, gallyak hozzáadásával készíthetünk egy ilyen helyes kis minikertet. Az elkészítése is remek elfoglaltság a gyerekeknek, de utána is órákat tudnak vele játszani. 

Arra érdemes odafigyelni, hogy legyen vízelvezető nyílása az edénynek, amibe tesszük a minikertet. A kaspó bármi lehet: régi fiók, talicska, fadoboz, bármi, amit szívesen látunk a kertben, csak fúrjunk az aljára néhány lyukat. Az aljára még tehetünk néhány cm vastagságban kavicsot, majd erre rá a növények igényeinek megfelelő virágföldet. Találjuk ki a "design"-t. Ültessük be a növényeket, majd helyezzük el a kiegészítőket. (A tündérkertek elkészítéséről itt találsz pontos leírást)

Kerti konyha

 kerti-konyha.jpg

A kép forrása: 1001gardens.org

A kép önmagáért beszél. Nem mondom, kell egy kis segítség az összeállításhoz, és néhány már nem használt edény a konyhából, de ha kész, akár egész nyáron készülhetnek a sártorták... 

Vicces kaspók készítése

 vicces-noveny-kaspo.jpg A kép forrása: ehow.com

Hozzávalók:

  • különböző alakú műanyag flakonok,
  • festék spray, akril festék,
  • ragasztó,
  • filctoll,
  • kupakok, gyöngyök, gombok, fadarabok, bármi, amit fel tudsz használni a díszítésre,
  • növények.

1. Jól mosd ki a műanyag flakonokat, majd sniccerrel vágjátok ki azt a részt, ahova a növényt be szeretnétek ültetni. Az aljára néhány vízelvezető nyílás is kell. A vágást inkább a szülő készítse.

2. A lábakat, kezeket, stb (amit festeni is szeretnétek) ragasszátok fel.

3. Jöhet a festés, majd száradás után a díszítés.

4. A flakon aljába kerülhet némi kavics, majd rá a virágföld és a növény.

Szivacsház

little-grass-house.jpg

A kép forrása: craftionary.net

Vágd ki a szivacsot a kívánt formára, ragaszd össze, majd spricceld le vízzel és szórd rá a fűmagot. Tartsd mindig nedvesen: 7-10 nap múlva elkezd nőni a fű.

Pillangóetető készítés

  • egy mély tányérba vagy tálba (az még jobb, ha virágos) töltsetek egy kis vizet, majd rakjatok bele gyümölcsöket (pl. dinnye, narancs, stb).
  • befőttesüveg etető: a tetőt egy szöggel (és kalapáccsal) kilyukasztod, majd ebbe a nyílásba tuszkoljatok egy hosszú darab szivacsot. Az üveget töltsétek meg 9 rész víz és 1 rész cukor keverékével (a cukor-víz keverékét forralás után ki kell hűteni és mehet az üvegbe), rá a tetőt és tetővel lefelé akasszátok egy fára.
  • Tálkába is rakhatsz 9 rész víz és 1 rész cukor keverékét, majd bele egy feltűnő színű szivacsot. 

A kép forrása: inspirationgreen.com

 

Mini vízikert készítése

 

Nagyobb gyerekekkel már egy vízikert készítése sem túl nagy kihívás. Nyáron kifejezetten jól esik vele foglalkozni. Az elkészítéséről itt olvashatsz.

vizikert-tavirozsaval-midwestliving.jpg

A kép forrása: midwestliving.com

Homok és kavicskert készítés

homok-kavics.jpg

A kép forrása: craftionary.net

Már a hozzávaló kavicsok keresgélése is remek elfoglaltság a gyerekeknek. Akár egy cipősdoboz tetejében is elkészíthető. A homokot pedig tollal, bottal, villával is mintázhatjuk.

Levél/virág lenyomatok készítése

 noveny-lenyomat.jpg

A kép forrása: family.disney.com

Keressünk a kertben érdekes leveleket, virágokat és préseljük le őket. A szárított növényi részekből aztán készülhetnek képek, festmények.

Felhasználhatjuk a növényeket rajzok színezésére is. A kertben ne használjunk színes ceruzát, ha ott a természetes színezőanyag is! Kisebb gyerekeknek rajzoljuk elő a formát, a nagyobbak a saját képeiket tudják kiszínezni.

szinezes.jpg

A kép forrása: mothernatured.com

Kavicsállatok készítése

festett-kavics.JPG

A kép forrása: thriftyniftythings.blogspot.com.au

Nagyobb kavicsokból, kövekből festhetnek a gyerekek katicát, hernyót, de bármi mást is... A lényeg, hogy vízálló festékkel készítsék, hogy bírja az időjárást.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr797531592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása