Gyere te is pihenni a tóhoz!
2016. március 06. írta: Bacsó Berni

Gyere te is pihenni a tóhoz!

Különleges minikertek 1.

Találtam egy igen érdekes tündérkert fotót a Pinteresten. Amikor megnéztem, hogy honnan származik a kép, észrevettem, hogy a megalkotója részletesen le is írta, hogyan készítette a kertet. Engem azért fogott meg, mert néhány különleges megoldást is tartalmaz, pl. a tavacska elkészítésénél. Bár bámulatos az összkép, nekem kissé túlzsúfolt... De nézzétek meg ti is: fairy_garden_with_lake.jpg

A kép forrása: enchantingwhims.com

A kaspója sem szokványos, egy nagyobb dézsába helyezte ezt a tóparti jelenetet megalkotója. A feljutás nem egyszerű, egy kötélhágcsó vezet fel vagy egy másik dézsából egy rozoga hídon lehet átjutni (a kép bal oldalán látható belőle egy pici részlet). Aki átjut a hídon egy táblácska üdvözli. Finom szemcséjű homok veszi körül a tavat, mely átlátszó, kék üvegkavicsból készült. Van egy kis móló is a tavon úszáshoz vagy horgászáshoz. Egy csónak is várakozik, hátha valakinek kedve támad egy kis csónakázáshoz. Persze akkor evezni is kell, mert ez nem motorcsónak. 

A tóparton egy tündér lógatja a lábait a vízbe, pihen, élvezi a napot. Halak is készültek a tóba: ezüst színű süthető gyurmából egy kis ezüstszínű glitterporral megszórva, hogy pont úgy csillogjanak a napfényben, mint az igazi halak pikkelyei. 

A tó mellett kényelmesen lehet teát vagy limonádét fogyasztani a kihelyezett kerti asztalnál és székeknél. A mólón egy kutya lesi a sirályt, valamint a hatalmas csigát. A sirály, a csiga, a homokvár és a madáritató süthető gyurmából készültek. 

Fakerítés veszi körbe a különleges mintázatú házikót, melynek mindkét oldalán található egy-egy szikla. Talajtakaróként az alábbi növények lettek beültetve (ezek szépen be is nőtték a rendelkezésre álló teret): varjúhájak, barna lúgvirág, és a vízkedvelő ecsetkáka. 

Hogy tetszik?

fairy_cottage.jpg

ground-cover.jpg

 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

2016.május 31-ig jelentkezhetsz a Minikert, tündérkert pályázatra is minikerted egy fotójával. A nevezési feltételeket, a nyereményeket itt találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr578447218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása