Karácsonyi dekorációk tündérkertbe
2015. december 03. írta: Bacsó Berni

Karácsonyi dekorációk tündérkertbe

Karácsony előtti időszakban (advent) feldíszítjük kertünket, házunkat. Ne maradjanak ki a tündérkertek sem! Ők is megérdemlik az ünnepi díszeket...

mini_fa.jpg

A kép forrása: gardentherapy.ca

Karácsonyfa készítése

Hozzávalók: 

  • törpe örökzöld (nagyon sok helyen kapható ilyenkor)
  • mini kaspó,
  • díszek a fára: apró hungarocell gombák (fém betűzővel is árulják a hobby boltok), termések,
  • zsineg,
  • szárított moha,
  • esetleg műhó spray.

Ha kültérre tesszük, feltétlenül lyukasszuk ki a mini kaspó alját, hogy a felesleges víz ki tudjon folyni. Beltéren természetesen nem kell. Az apró örökzöldet beletesszük a kaspóba és elkezdjük díszíteni. A képen csak gombákat használtak díszként, én tettem rá, hasonló hungarocell termésdíszeket is. Utána következhet a zsineg. Nagyon sokfélét lehet kapni, a képen a piros fehér variáció látható, én arany színűt választottam. Az alját dekoráljuk szárított mohával.

Kitehetjük kültéri minikertbe, de helyes kaspóban önmagában is szép látványt nyújt. A minikertet dekorálhatod még apró színes csomagokkal is, vagy bármivel, ami neked az ünnepet jelenti.

Itt egy szép Amaryllis tündér található a kertben:

amaryllis_kert.jpg

A kép forrása: coldclimategardening.com

Gyönyörű fényekkel is ünnepivé varázsolhatod minikertedet:

diszvilagitas_a_minikertben.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Remélem találtál néhány ötletet a díszítéshez. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr728105272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása