Meglepő kerti dekorációk
2015. június 22. írta: Bacsó Berni

Meglepő kerti dekorációk

Unod a sablonos kerti látképet: fű, tuják, virágok, esetleg madárfürdő? Van aki szívesen hökkenti meg látogatóit egy-egy szép növénydekorációval. Akár egy jelenetet is elmesélhetünk velük. Olyat válasszunk, ami illeszkedik a kertünk hangulatába. baby-tears.jpg

A kép forrása: gardeningclan.com

 Az alábbi bájos ruha például remekül mutathat egy romantikus hangulatú kertben. A ruha váza (pánt nélkül) otthon is elkészíthető erős csirkehálóból (zöld színű is kapható). Belülről az egészet töltsük meg szárított mohával, majd ebbe ültessük be a növényeket (itt különböző fajtájú kövirózsák, borostyánok). novenyruha.jpg

A kép forrása: flickr.com

A mohával borított garnitúra elég meglepő, de remekül illeszkedik egy árnyékos kert hangulatába. Milyen kényelmes lehet... Az elkészítésének leírását ebben a posztban olvashatod.mohaszek.jpg

A kép forrása: onekindesign.com

Kerti alagút remek megoldás lehet pl., ha nem a garázst takarod el növényekkel, hanem a látogató szemét irányítod. Mi lehet ennél jobb? A ráckevei strandon is láttam hasonlót, és fantasztikus menni benne. Rengeteg olyan növény van, mellyel be lehet futtatni, a futónövényeken kívül akár fűzfából is elkészíthető.

kerti_alagut.jpg

A kép forrása: indulgy.com

Elfek vagy tündérek háza is csodálatos látvány a kertben, ha van valami szép, idősebb fa a kertünkben. Az ablakokat, ajtókat elkészíthetjük süthető gyurmából vagy akár fából is. 

tunder-haz.jpg

A kép forrása: 1001gardens.org

Különleges dekoráció készíthető beton és moha kombinációjából is. A lentebb található gomba elkészíthető betonból vagy hypertufából és utána kerül rá a moha. A hypertufa elkészítését ebben a posztban találod, míg a rákerülő moháét itt olvashatod el. Egyik sem bonyolult, csak a sablon elkészítése vagy megtalálása okozhat némi fejtörést a törzs esetében, a kalap bármelyik salátástálban, műanyag edényben elkészíthető.

 moha-gomba.jpg

A kép forrása: sowanddipity.com

Ki mondta, hogy fűszereket csak ágyásban vagy fűszerspirálban lehet ültetni? A konyhakert megvalósítható az alábbi formában is. Gyönyörű reneszánsz hangulatot varázsolhatsz vele a kertedbe. Egyetlen hátránya, hogy kicsit időigényes. Részletes leírását ebben a régebbi posztban találod.

 knot-garden.jpg

A kép forrása: flickr.com

Gyönyörű állatokat mintázó növényszobrokat is tehetünk a kertbe. Ezek is fémvázakba ültetett növények vagy moha segítségével készülnek. Remélhetőleg a fémvázakat hamarosan megveheted a Bernikert Webshopban is. 

novenyszobor.jpg

A kép forrása: fastcocreate.com

Egyszerűbb és gyorsabb az elkészítése a lenti képen található gekkónak. Nem kell más tenni, mint találni egy szép, napos helyet a kertben és az előrajzolt minta alapján beültetni a kövirózsákat. A képen Echeveria (Amerikai kövirózsa) található, ami fagyérzékeny, inkább kövirózsát ültessünk helyette.

gekko.jpg

A kép forrása: pinterest.com

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr407562726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása