Készíts egyedi kaspót süthető gyurmából
2015. március 04. írta: Bacsó Berni

Készíts egyedi kaspót süthető gyurmából

Nagyon egyszerű a kaspó készítése. A legszebb az, hogy ez bármilyen mintában, formában, színben megvalósítható. Teljesen egyedi kaspókat tervezhetünk magunknak vagy ajándékba. (Anyák napjára pl. szerintem szuper lehet.)

sutheto-gyurma-kaspo_1.jpg

Hozzávalók:

  • sütőpapír.
  • nyújtófa (én egy fakanalat szoktam használni),
  • kés,
  • karton a mintának,
  • süthető gyurma.

 Gyúrd át a süthető gyurmát, majd kb 0,3-0,5 cm vastagra nyújtsd ki. 

A kartonból kivágott mintákat vágd körbe késsel - természetesen egyből kivághatod a gyurmából, nem kell használni a sablont. (Nyomtasd ki a mellékelt mintákat, ha kell a sablon, így könnyebb! Az alap (base) mérete azonban kicsit változhat, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtottad a gyurmát)

sutheto-gyurma-kaspo2.jpg

sutheto-gyurma-kaspo3.jpg

Ha meg van az összes darab, akkor süsd ki őket, a gyurmán levő útmutató alapján.

Illeszd össze őket, majd sodorj egy-egy vékony "kígyószerű" darabot a gyurmából, hogy a darabokat összeragaszd vele. Így lesz biztosan csöpögésmentes. Minden illesztéshez tegyél ilyet. Én kézzel nyomkodtam bele, de ha van speciális szerszámod a süthető gyurma formázásához, akkor még könnyebb.

sutheto-gyurma-kaspo4.jpg

Ha kész, akkor süsd meg az egészet. Amint kihűlt, teszteld, hogy valóban benntartja-e a vizet. Ültesd be a növényt. (Tegyél egy kis kavicsréteget az aljába, hogy legyen vízelvezető réteg, így a növény egészségesebben tud fejlődni. Erre a rétegre egy pici lyuggatott fólia kerüljön, hogy a víz átfolyhasson, majd a virágföld.)

sutheto-gyurma-kaspo5.jpg

A képek, és az ötlet forrása: sayyes.com

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr567233749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FionaG 2015.03.05. 07:55:57

Jópofa, de ennyi süthető gyurma legalább ötször annyiba kerül mint egy készen kapható kaspó.
süti beállítások módosítása