Tündérkertek növényei - Hosta 'Blue mouse ears'
2017. január 12. írta: Bacsó Berni

Tündérkertek növényei - Hosta 'Blue mouse ears'

Még ugyan fagyos az idő, de már érdemes tervezgetni a kültéri tündérkerteket, minikerteket. Nagyon szeretem az árnyliliomokat. Tavasztól őszig gyönyörű leveleivel, majd nyár közepén szép virágaival is díszítenek. Tavaly ősszel találtam egy elég alacsony, pici levelű fajtát, mely szerintem tündérkertbe is remek választás. Neked hogy tetszik? Én már alig várom, hogy tavasz legyen, és újra kihajtson.

mouse_ears.jpg

Alacsony termetű (20-30 cm) levéldísznövény. Kékeszöld, apró levelei egér füléhez hasonlóak. Levendulaszín virágaival nyár közepén díszít. Árnyékos, félárnyékos helyet kedvel.

Legfőbb kártevőik a csigák: a fiatal növényeket elpusztíthatják, vagy lyukasra rághatják a kifejlett leveleket, ezért tavasszal terítsünk a növények töve köré fahamut, fűrészport, homokot vagy éles kőzúzalékot. A csigák ki nem állhatják, ha valami hozzájuk tapad.

Elég nagy különbség tud lenni az egyes árnyliliom fajták levélmérete között:

hosta_fajtak.jpg

A kép forrása: rocklandscapeinc.com

Tündérkertben (itt egy minilevelű Hosta 'Baby Booties' látható):

tunderkert2.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

Jól mutat viszont a tündérkert a nagy levelű árnyliliomok (pl. Hosta fortunei Aureomarginata) árnyékában:

tunderkert_6.jpg

A kép forrása: flowersinmypelhamgarden.tumblr.com

Minikertekben is remekül mutatnak a kisebb levelű fajták:

minikert_3.jpg

A kép forrása: blog.gardeners.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr8111653760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása