Kaspók újrahasznosított játékokból
2016. április 08. írta: Bacsó Berni

Kaspók újrahasznosított játékokból

A gyerekkor a játékról szól, de a játékok  előbb-utóbb megkopnak, újak jönnek a helyükbe... Ezeket hasznosíthatjuk újra az alábbi ötletek segítségével:

 dino-kaspo.jpg

A kép forrása: mymodernmetselects.com

animal_planters_ehow.jpg

A kép forrása: ehow.com

Állatfigurás kaspó készítése

Ezek elkészítéséhez nem kell más, csak néhány régi, megunt műanyag állat, festékspray, éles kés vagy lyukfúró, kavics, moha és növény (pl.: aloe, sávosfű (Haworthia), fáskövirózsa (Echeveria)), na és persze a növények igényeinek megfelelő virágföld.

Vágj vagy fúrj ki a műanyag állat hátán egy lyukat, majd szabad levegőn fújd le a festékspray-vel. Ha megszáradt (lehet, hogy több réteg festék kell...) jöhet az ültetés. Először szórj bele egy kis kavicsot, majd rá a virágföldet, ültesd be a növényt és adj hozzá egy kis szárított mohát. Egy ilyen vidám kaspó feldobja az irodát, a nappalit vagy a gyerekszobát is. Gondozása: pipettával adjunk egy kis vizet, ha kiszáradt a földje.

Autó kaspó készítése

Autó és dínó szerintem minden gyerekes családnál megtalálható. Nálunk mindkettő nagy kedvenc, így jó pár van belőlük. Sajnos az autók is elkopnak a nagy használatban, előfordul, hogy sajnáljuk kidobni, mert jó minőségű, csak kitört egy kereke és így már teljesen alkalmatlan az autóversenyekre...

succulenttrucks-600x350.jpg

A kép forrása: backyardsmadebetter.com

sm_black_truck_2_lg.JPG

A kép forrása: junkmarketstyle.com

Ha kültérre tesszük (nem fedett helyre), akkor feltétlen kell vízelvezető lyukat is fúrni rá, hogy a növények gyökerei ne vízben álljanak egy-egy eső után. Töltsük meg egy pici kaviccsal, majd virágfölddel és jöhetnek a növények. Pl. kövirózsák és varjúhájak... Lakásban a fent említett aloe, sávosfű (Haworthia), fáskövirózsa (Echeveria) mutatnak a legjobban.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr358549072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása