Egyszerűen felszerelhető falikertek a lakásban
2015. január 15. írta: Bacsó Berni

Egyszerűen felszerelhető falikertek a lakásban

avagy hogyan spóroljunk növényeinknek helyet a lakásban

Múlt hónapban már készült egy poszt a falikertekről. Itt olyan egyszerű falikerteket mutattam be, amiket otthon is elkészíthetünk. Most olyan összesítővel készültem, amit megvehetünk (viszonylag baráti áron), de nem igényel különösebb szaktudást a felszerelése, összeszerelése. 

Living Wall Planter

 

1-lwp-indoor-livingwall.jpg

Forrás: webshop.bernikert.hu

 

Ezt az USA-ban gyártott terméket több színben is lehet kapni, így olyat választhatunk, ami illik a nappaliba, konyhába, vagy akár a teraszra, ugyanis ez a falikerti elem beltéren és kültéren is megállja a helyét.

chocolate.jpg

Önadagolós víztartállyal rendelkezik, így kb. 2 hétig nem kell gondolkodnunk a locsoláson. A kaspón található nyílások lehetővé teszik, hogy a talaj levegőzzön, a vízelvezető rendszere is igen jó, szóval erős gyökérzetű, egészséges növényeket nevelhetünk beltéren is. 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült. BPA mentes. Igen erős és meglepően nagy, szóval elég sok növény fér bele, nyugodtan ültethetünk bele nagy növényeket is. Az elemek egymás mellé és alá is szerelhetők, így akár egész növényfalat készíthetünk belőle.

Külön kiemelném az egyszerű felszerelhetőségét. Két részből áll: egy falra szerelhető víztartály, amit egyszerűen csavarokkal rögzítünk a falon, majd egy erre biztonságosan akasztható növénytartó rész. Így a növényt nagyon egyszerűen bárhol be- vagy átültethetjük, mert utána egy egyszerű mozdulattal rögzítjük. Természetesen, akár a falra akasztott kaspóban is kicserélhetjük a növényeket.home.jpg

A terméket a Bernikert webshopban meg is vásárolhatja.

Minigarden Vertical

 

www_hydroponicsolutionscomau.jpg

Innovatív függőleges kert 9 növény számára. Több ilyen elem össze is építhető, sarokelemmel is kombinálható, így hihetetlenül sokféleképpen variálható. Szóval a Minigarden termékével is könnyen kiépíthetünk egy szép növényfalat. A gyártó dísz- és aromás növények, valamint zöldségek számra ajánlja, kis- és közepes növények férnek bele.

Egyedi formája könnyen felismerhetővé teszi, saját öntözőrendszere pedig a növényekről való gondoskodást teszi könnyebbé. Kül- és beltéren ez a termék is elhelyezhető.

A Bernikert Webshopban meg is vásárolható többféle színben, növény tanácsadással.

A Minigarden Vertical rendszer minden modulja 4, könnyen összeszerelhető komponensből áll: felső tálca, körkörös klip az elemek rögzítéséhez, maga a modul 3 nyílással a növények számára. Továbbá a rendszer tartalmaz még egy alsó tálcát, a túlfolyó öntözővíz összegyűjtésére. Előnye még, hogy a már beültetett növény könnyedén kicserélhető.balconeatcom.jpg

Anyaga: UV védelemmel ellátott nagyon erős polipropilén kopolimerből készült, így az extrém időjárás se tehet benne kárt. Újrahasznosított anyagból készül 5 színben: fehér, szürke, fekete, terrakotta és zöld. A műanyag BPA mentes és biztonsági besorolása lehetővé teszi benne a táplálék célú növények termesztését is.

A terméket külön fel is lehet szerelni egyedi öntözőrendszerrel. Öntözőrendszerrel használjuk vagy anélkül, a felesleges öntözővizet az egység alján levő tálca gyűjti, így a növények egészségesen növekedhetnek.

Forrás: webshop.bernikert.hu

 

A gyártó ajánlja külső falak befedésére is, így szép, hőszigetelt falat nyerhetünk. A terméket itt meg is vásárolhatod.

Gabion növényfal

 

gabion_novenyfal_cimlap_slide.jpg

Forrás: http://www.urbanfarm.hu/fuggoleges_kert.html

A leírás alapján bel- és kültéren egyaránt telepíthető fal megépítése már komolyabb munka, és a képek alapján nem is túl egyszerű, de ha elkészül szép látvány. A növények cseréje egy kicsit komplikált, öntözőrendszert feltétlenül kell telepíteni hozzá. Nagyon ötletes, dekoratív és helytakarékos megoldás egy egyszerű kerítés, szélfogó vagy terasz mellvéd helyett.

Belső térben szervesen illeszkedhet a helyiség belsőépítészeti kialakításához, akár alapjában meghatározva a lakás hangulatát, karakterét. Ugyanakkor egészségügyi szempontból is előnyös a gabion zöldfal, mert nagymértékben hozzájárul a helyiség friss levegője, a megfelelő páratartalom fenntartásához. 

Itt találsz róla bővebb leírást, és veheted meg az elemeit: www. urbanfarm.hu

Urbio falikerti elemek

 

myurbiocom.jpg

myurbiocom2.jpg

 Forrás: www.myurbio.com

Sajnos nálunk még nem kapható, de szeretném azért ezt is megmutatni, mert annyira más, mint a többi. Két részből tevődik össze. Van egy falipanel (porfestett fém), amit a falra kell felszerelni, és erre jöhetnek a kis kaspók, vagy edénynek is nevezhetjük őket. A kaspók részben újrahasznosított, BPA mentes polypropylen-ből készülnek, illetve nagyon erős neodymium mágnes található bennük. Így a kis edények bármikor le- és újra feltehetők, mindenféle szerelés nélkül. A kaspók többféle méretben kaphatók, de a nagyok sem túl nagyok. 

Több falipanelt is felszerelhetünk és ezekre tehetjük fel elképzelésünk szerint az edénykéket. Használhatjuk őket tárolónak is pl. íróasztal vagy pelenkázó mellett. Egyenlőre csak egy színben kapható és a gyártó beltéri használatra ajánlja. Öntözőrendszer nincs hozzá, a locsolásról nekünk kell gondoskodni, viszont vízelvezető része sincs, így mindenképpen vízelvezető réteget kell kialakítani az edénykék aljában.

 

Összefoglaló

 

 

Termék neve Living Wall Planter Minigarden vertical Gabion növényfal Urbio
Kül- vagy beltéri kül- és beltéri kül- és beltéri kül- és beltéri beltéri
Mérete 46 x 33 x 21 cm 65 x 57 x 19 cm egyedi 25 x 25 x 9 cm
Moduláris igen igen nem igen
Felszerelés egyszerű egyszerű nehéz egyszerű
Anyaga újrahasznosított műanyag műanyag fém, kő, geotextil porfestett fém, és újrahasznosított műanyag
Újrahasznosítható igen igen részben igen
Öntözés egyszerű, takarékos egyszerű bonyolult egyszerű
Öntözőrendszer Nem Igen Igen Nem
Kezelhetőség egyszerű egyszerű nehézkes egyszerű
Ára 7.990 Ft 16.550 Ft na 60 USD

 

Fontos: a beltéri falikertek fényigényére fokozottan kell figyelni, érdemes külön világítást felszerelni. Léteznek speciális növényvilágító fényforrások, ahogy erre egy előző poszthoz hozzászóló felhívta a figyelmet.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr407071699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása