Gyerekekkel elkészíthető kaspók tejesdobozból, ásványvizes palackból, kávéspohárból...
2019. január 30. írta: Bacsó Berni

Gyerekekkel elkészíthető kaspók tejesdobozból, ásványvizes palackból, kávéspohárból...

Rengeteg hulladék keletkezik a háztartásokban. Egy részét megpróbáljuk újrahasznosítani, ezért gyűjtjük a papírt, műanyagot, üveget. Persze, hogy elkerüljük az újrahasznosítást, inkább meg se kellene venni azokat a termékeket, melyeknek a csomagolása folyamatosan hulladékot termel. Ásványvízről már nagyon régen lemondtunk, azonban a tejesdobozok folyamatosan jelen vannak nálunk... A dobozok egy része óvodákban, foglalkozásokon kezdett új életet, mint kaspó. Ezeken keresztül mutattam meg gyerekeknek, felnőtteknek, hogyan lehet beültetni a növényeket vízkifolyóval nem rendelkező kaspókba. 

csoport-500.jpg

A kaspók elkészítése

A tejesdobozból kétféle "design" is született. Az egyik a cicafej, melyet még régebben a pinteresten láttam, valamint egy házikó tetővel, ablakokkal. Mindkettő könnyen kialakítható ollóval, előtte érdemes berajzolni a mintát, hogy még könnyebb legyen kivágni. A vágást és a festést is előre elkészítettem, hogy a dekorálásra és az ültetésre tudjunk koncentrálni.

Az ásványvizes palackból egy kis várkastély került kialakításra, ehhez remek egyszerű kiegészítő egy dekorálható zászló. Az eldobható kávéspohár esett át a legnagyobb átalakításon, festés után egy dekupázsolt minta került még rá.

Dekorálás: a gyerekek rajzolhatnak rá különféle mintákat: cicafej vagy macifej, a házikóra kerülhetnek ablakok, kerítés elemek stb. A várkastély megrajzolása után jöhet még a zászló kialakítása is...

Ültetés menete

A kaspókba néhány cm vastagon kavics került - ez adja a vízelvezető réteget, - majd ennek tetejére egy apró lyukakkal rendelkező fóliát tettünk. A fóliára már lapátolhatjuk is a növények igényeinek megfelelő virágföldet. Legjobban pozsgásokkal szeretek dolgozni. Nagyon változatos a megjelenésük, nincs olyan gyerek, aki ne látná meg hirtelen a kedvencét. Miután kb. a kaspó háromnegyedéig tele van virágfölddel beültetjük a növényt, majd még pótoljuk a földet. A tetejére mehet még egy kis apró szemű kavics is.

haziko-500.jpg

cica-500.jpg

var-500.jpg

pohar-500.jpg

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre. Ha szeretnél többet tudni a minikertekről, tündérkertekről, olvasd el a Minikertek, tündérkertek világa című könyvünket.

Tündérkerti, minikerti kiegészítőket termékeket találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, kerti dekorációk, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr7614598744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása