Pohárnyi kert
2019. január 22. írta: Bacsó Berni

Pohárnyi kert

Ezt emelem azokra, akik télen is kertészkednek :-)

poharban-500-logoval.jpg

Persze, ilyen piciben könnyű, akkor meg miért ne! Egy nagyon egyszerű és gyors összeültetés, mely feldobja a hangulatot a legszürkébb napon is. 

Nem kell más hozzá, mint:

  • néhány cm vastagon kaviccsal borítani a pohár alját,
  • erre jöhet a pozsgások igényeinek megfelelő virágföld (kaktuszföld).
  • Beültetjük a kiválasztott növényeket.

A növények közül választottam magasat (Senecio "Blue Chalksticks"), illetve több színben Echeveria-kat. Lett lelógó is, sajnos a nevében nem vagyok biztos, talán Sedum burito. Mivel mindegyik növény pozsgás, ezért a gondozási igényük is hasonló: minél több fény, kevés locsolással.

A pohár formájának köszönhetően úgy tűnik, mintha szorosan lennének a növények, de kényelmesen elférnek, illetve a gyökereik még inkább, mivel a pohár pereme alatt szélesebb.

Remek látványt nyújt nálunk a konyhában :-) Használj olyan poharakat, aminek a készletéből már csak 1-2 darab maradt!

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre. Ha szeretnél többet tudni a minikertekről, tündérkertekről, olvasd el a Minikertek, tündérkertek világa című könyvünket.

Tündérkerti, minikerti kiegészítőket termékeket találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, kerti dekorációk, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr214582250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása