Faházikó (lombház) készítése
2019. január 21. írta: Bacsó Berni

Faházikó (lombház) készítése

Egy tündérkert önmagában is fantasztikus, azonban van néhány eleme, mely különleges hangulatot tud neki kölcsönözni. Egyik ilyen elem a házikó. Érdemes erre a kiegészítőre kicsit több időt, energiát áldozni, mert a kert látványát még varázslatosabbá teheti. 

Most a házikók egy különleges fajtájáról mutatnék néhány képet, ezek a lombházak. Nekem annyira az itthoni kertekből nem ismerős, de amerikai filmekben sok lombház tűnik fel, gyerekek kerti kuckójaként. Tündéreknél még autentikusabb, hiszen - legalábbis számomra - a tündérek erdei lények, melyek jobban érzik magukat  fák közelében. 

lombhaz1.jpg

forrás: pinterest

A legjobb ezekben a házakban, hogy természetes anyagokból készülnek. Fa, gyökér darabok, falapok képzik az alapját, valamint zuzmóval, mohával lehet őket díszíteni. A tető pedig készülhet toboz pikkelyéből, - mint az alábbi képen - de mohával is boríthatjuk.

lombhaz2.jpg

forrás: pinterest

Elkészíthető a kertben is, egy fa törzsére rögzítve. Így "csak" az ajtót, és a lépcsőt kell elkészíteni. A ház maga a fatörzsben található.

lombhaz4-masik.jpg

A kép forrása: architectureartdesigns.com

lombhaz4.jpg

forrás: https:homesthetics.net

A lombház tényleg készülhet egy fa lombjában is, bár szerintem, ezt a legnehezebb összehozni, legalábbis ilyen apró méretben, főleg úgy, hogy rögzítéskor ne sértsük meg a növényt.

lombhaz3.jpg

forrás: houseofhutsell.com 

belteri.jpg

forrás: lifestyle.diply.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre. Ha szeretnél többet tudni a minikertekről, tündérkertekről, olvasd el a Minikertek, tündérkertek világa című könyvünket.

Tündérkerti, minikerti kiegészítőket termékeket találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, kerti dekorációk, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr7014379654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása