Klasszikus tündér ajtók fából
2018. november 08. írta: Bacsó Berni

Klasszikus tündér ajtók fából

Egy klasszikus, natúr fa ajtót nagyon sokféleképpen lehet dekorálni. Festhető lazúrral, ami kiemeli a fa erezetét, akrillal, ami jól fed, dekupázsolható, stencilezhető, díszíthetjük apró kiegészítőkkel... Az benne a legjobb, hogy tényleg személyre szabható. Ami, ha ajándékba készül nem utolsó szempont :-) Természetesen a lakásunkat is díszítheti, akár ünnepi dekorációként is. Most elkészült az enyém is!

sajat_ajto2_kicsi.jpg

A kép és a fa ajtó forrása: webshop.bernikert.hu

Először akril festékkel festettem, egy kissé megkopott lila színt választottam.... Az ajtó talapzatát fekete-arany színekben játszó antracit ásványporral fedtem be. (Az ásványport összekevertem egy kis mozaik- és kavicsragasztóval, így kentem rá egy spatulával a lépcsőre.) A kiegészítők, mint a lámpás, kalap, ablak fekete színt kapott. A lámpába és az ablakba sötétben világító, süthető gyurmából készült a "fény". Természetesen az ajtó mellé kellett növény is, itt most egy Crassula tetragona hajtás került a halvány lilára festett agyag cserépbe. Mivel óhatatlanul egy boszorkány házába vezet az ajtó, természetesen seprűt is ragasztottam hozzá!

Találtam egyéb ötleteket is:

2_gothic.jpg

A kép forrása: suzyhomemaker.co.uk

Gyönyörű ez a fenti antikolt ajtó is a díszeivel együtt! Aki a vidámabbat szereti, az díszítheti apró virágfejekkel és szárított mohával, zuzmóval, vagy inkább moha hatás pasztával is. 

2_viragos.jpg

A kép forrása: etsy.com

2_zuzmos.jpg

A kép forrása: etsy.com

Természetesen karácsonyi dekorációnak is elkészíthető az ajtó. Lámpással, karácsonyi koszorúval, manóval, valamint natúr zuzmóval remekül mutat a hóban...

karacsonyi_2.jpg

A kép forrása: etsy.com

További ötleteket találtok ezen a pinterest táblámon. Az alap, natúr ajtó a Bernikert Webshopban megvásárolható. Illetve találsz nálunk festékeket, lazúrokat, lámpásokat is hozzá!

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr10014359763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása