Tündérkertek növényei: japánmirtusz
2018. augusztus 16. írta: Bacsó Berni

Tündérkertek növényei: japánmirtusz

A japánmirtusz az egyik kedvenc növényem, hiszen kedves, egész nyáron át mutatós apró virágaival remekül illik egy minikertbe, tündérkertbe. 

 bloomingfairytree2.jpg

A kép forrása: fairygardenexpert.net

A japánmirtusz - Cuphea hyssopifolia - sok helyen csak kuffea - eredeti élőhazája Mexikó és Guatemala. Örökzöld félcserje, de nálunk sajnos nem télálló. Nálam már maradt kint minikertben egy-egy ilyen növény, de védett, magas helyen, így szerencsésen túlélte a telet...

Sűrűn elágazó bokrocska, mely maximum 60 cm magasra nő meg. Szerencsére jól tűri a metszést, így minikertben fákat is alakíthatunk belőle az alsó hajtások levágásával. Nyár során hozza egészen apró lilás, vagy fehér virágait. Nemrég egy áruházban láttam a növény egyik felén lila, a másik felén fehér virágokat, egészen bizarr látvány volt... Zöld, keskeny levelei keresztben átellenesen állnak. 

Szereti a sok fényt, de óvjuk az erős napsugárzástól. Nem igényes növény, kedveli a jó vízáteresztő talajt. Fagymentes, világos helyen teleltessük. 

kep2.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

Én is nagyon sok kertbe ültettem már, mert tényleg varázslatosan néz ki a rengeteg csillag alakú, apró, színes virágjával. Most kettőről csatolok képet: belteri.JPG

kert_800.jpg

Azért praktikus ezt a növényt minikertben tartani, mert a kaspót könnyedén felkapva, a téli fagyok elől bevisszük teleltetni.

A Bernikert Webshopban meg is vásárolhatod ide kattintva.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr4614182849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása