Régi trambulinból kerti dekoráció...
2018. július 27. írta: Bacsó Berni

Régi trambulinból kerti dekoráció...

Kisgyermekes családoknál előbb-utóbb felbukkan a trambulin is, ami remek kerti programnak bizonyul éveken át. A gyerekek élvezik az ugrálást, ami ráadásul egy csomó mindent fejleszt, kint vannak közben a levegőn... Előbb-utóbb azonban kinövik, és a trambulinon is meglátszanak az évek..., szóval tovább adni már nem érdemes. Kidobni nem szabad, remek ötleteket láttam, hogy mi mindenre lehet használni a kertben!

iv.jpg

A kép forrása: pinterest

Kézenfekvő megoldás kerti kapunak felhasználni, és futtatni rá rózsát, vadszőlőt... A lenti képen látható kapu, igazából egy ablak, mely a kert egyik gyönyörű részére hívja fel a figyelmet. Kétségtelen, hogy egy városi kiskertbe erre kevés lehetőség van, viszont gyönyörű keretet adhatunk futó növényeinknek.

kerti_kapu.jpg

A kép forrása: vulyplay.com

kerti_kapu2.jpg

A kép forrása: pinterest

Magaságyásként is lehet hasznosítani, itt az átalakítás már kicsit nehézkesebb. Olyan formát kell kialakítani, hogy a közepén levő növényekhez is odaférjünk, illetve peremet is kell rá tenni, hogy megtartsa a földet. Viszont sokáig használható ebben a formában, és hajolgatás nélkül kertészkedhetünk, valamint nagyobb valószínűséggel kerülhetjük el a csigák invázióját is.

emelt_agyas_3.jpg

A kép forrása: instagram

 Fólia vázaként is hasznosítható egy-egy nagyobb trambulin. 

melegagyas.jpg

A kép forrása: diyhowto.org

A alábbiakban kissé alternatív módon került felhasználásra a trambulin. Kerti mozi praktikus lehet nyáron, és a nagyobb gyerekeknek is jó program lehet a régi trambulin helyett.

mozi.jpg

A kép forrása: pinterest

Szintén a nagyobb gyerekeknek lehet izgalmas a kerti sátorozás:

sator.jpg

A kedvencem az alábbi hasznosítás. Gyönyörű ez a kerti tó, medence párosítás a trambulinnal...

tavi.jpg

A kép forrása: diyhowto.org

Ne maradjanak ki a házi állatok sem, csirkék védelmére is fel lehet használni egy "kis" átalakítás után.csirke.jpg

 Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr10014145409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása