Kerti út készítése minikertbe
2018. április 16. írta: Bacsó Berni

Kerti út készítése minikertbe

Főleg szabadföldi minikerteknél szokott probléma lenni, hogy a sima kaviccsal leszórt kerti út "eltűnik". Az eső elmossa-bemossa a földbe, és egy idő után már csak a nyoma marad meg, melyet folyamatosan pótolni, rendezgetni kell. Erre a problémára készíthető többféle strapabíró megoldás is. Most két, általam készített utat mutatok.

kerti_ut_1.JPG

Egy hatalmas kosárban van kültéri minikertem, ide hiányzott az út...

Hozzávalók:

img_3148.JPG

A dekorgumit  méretre vágtam, mivel nem volt ekkora darabom, két darabból lett összeillesztve. A hátoldalán vannak összeragasztva.

img_3147.JPG

Egy nagyobb darabra ecsettel felvittem a ragasztót, majd elkezdtem rakni, a laposabb kavicsokat. Remek stresszűző foglalatosság...

img_3149.JPG

Teljes száradás után a nagyobb résekbe, fogpiszkálóval mohát ragasztottam, szintén a mozaik és kavicsragasztóval. Nagyon jó ez a ragasztó kültérre, ugyan lassan szárad, de amint megszáradt, többet nem jön le, másrészt teljesen átlátszó lesz.

Ilyen lett:

kerti_ut_1_2.JPG

A másik - sokkal gyorsabb módszer - szintén beragasztózzuk a méretre vágott gumidekor lapot, de csak rászórjuk a nagyon apró szemű kavicsot (itt 2-4 mm az átlagos kavicsméret). Száradás után a felesleget lerázzuk róla. Ha kell ismételjük.

img_3150.JPG

Száradás után ilyen lett:

kerti_ut_2.JPG

Melyiket próbálod ki?

Ha nincs kedved elkészíteni, nálunk kész minikerti utat is vásárolhatsz.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1113831776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása