Természet ihlette tündérkertek
2017. június 12. írta: Bacsó Berni

Természet ihlette tündérkertek

A legkedvesebb tündérkertek számomra a természetes alkotórészekből és "tájképi" kerttel megalkotott varázslatos kertecskék. Természetesen van létjogosultsága a teljesen fantáziavilágból kiragadott kerteknek is, de szívemhez inkább a természet ihlette kertek állnak közelebb. Egy amerikai múzeum (Florance Griswold Múzeum - sajnos a honlapja nem elérhető számomra) kertjében természetes elemekből készült tündérlakokból nyílt kiállítás. Ezekből is szeretnék néhányat megmutatni.

wee_faerie_village.jpg

A kép forrása: facebook.com

Nehéz szerintem egy ilyen fantasztikus alkotást úgy fotózni, hogy minden részlete látható legyen, ezért az alábbi képen lehet látni a fa különleges mintázatát is (na nem mintha csak ez lenne különleges rajta...).

wee_faerie_village2.jpg

A kép forrása: weefolkstudio.com

Az egyik oldalán levő házikó látható az alábbi képen. Különös felhasználása a taplógombának :-), de szerintem roppant ötletes...

wee_faerie_village_taplo.jpg

A kép forrása: facebook.com

Az alábbi házikót el sem tudom képzelni, mennyi idő alatt alkották meg. De egyszerűen lenyűgöző a részletessége.

fairyhouse1.jpg

A kép forrása: weefolkstudio.com

Vízparton, uszadékfából készült tündérlak:

fairyhouse2.jpg

A kép forrása: weefolkstudio.com

A következő minikertek, tündérlakok máshol készültek,de ők is a természetesség jegyében. Az alábbi kép az egyik legegyszerűbben elkészíthető, de mégis varázslatos jelenetet ábrázol. Tényleg olyan, mintha lakna itt valaki, hiszen kint hagyta a csizmáját...

ajto-fatorzsnel.jpg

A kép forrása: katescreativespace.com

Green Spirit Arts munkáiról már írtam, mert nagyon tetszenek különleges, természetben elkészített munkáik. Bővebben itt olvashatsz róluk.  

green_spirit_arts.jpg

green_spirit_arts2.jpg

A képek forrása: bhg.com

Az alábbi képen látható "házikó" remélem létezik, sajnos nem találtam meg, hogy ki és hol készítette. Csak jelezni szeretném, hogy egy tündérlak esetében nem muszáj csak egy szintben gondolkozni...

pinterest_1.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3812419511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása