Varázslatos minikertek - személyre szabott ajándék
2017. április 24. írta: Bacsó Berni

Varázslatos minikertek - személyre szabott ajándék

Az ajándékozás általában nehéz, főleg, ha valami tényleg különlegeset, személyre szabott ajándékot szeretnénk. Anyák napjára viszonylag egyszerű, hiszen főleg virágot, növényeket adunk ajándékba. Ha szeretnél idén valami különlegesebbet, akkor készíts egyedi ajándékot: minikertet, tündérkertet - különleges kiegészítőkkel. Növényekből választhatsz virágosat is bele, de teljesen saját elképzelés szerint valósíthatod meg, magát a kertet. 

csoport.JPG

A kép forrása: Bernikert

A minikertet elkészítheted hagyományos kaspóban is, de akkor se csüggedj, ha nem sikerült megfelelőt beszerezni, mert ültethetsz csészébe, nagyobb borospohárba, fagyikehelybe, üvegedénybe, stb....

Ültetéskor csak arra kell odafigyelni, hogy a növényeknek biztosítsuk a megfelelő vízelvezetést, ezért a választott kaspó aljába szórj kavicsot, tegyél rá egy itt-ott átlyuggatott fóliát (hogy a vizet átengedje, de a földet ne), és erre kerüljön a virágföld. 

Az alábbi minikert egy régi üvegtálban készült, amit már nagyon régen nem használtak. Az edény gyönyörű, így kár lett volna kallódni hagyni. Az edény aljára kavicsot tettem pár cm vastagon, erre került az előbb említett fólia (kicsit kisebbre vágtam, mint az edény, hogy ne látszódjon ki a rétegek között). A virágföldbe két gyönyörű színű hálóslevelet (Fittonia) ültettem, mivel ezek a növények szeretik a gyakori öntözést, ezért szárított mohát tettem talajtakarónak. A mohalapokat kicsit visszahajtottam az edény szélénél, így nem látszik ki a virágföld. A kertet néhány nagyobb kaviccsal díszítettem, valamint azokból készítettem egy kis kerti utat is, mely egy varászlatos gombaházhoz vezet...

Hozzávalók: kavics, fólia, virágföld, moha, hálóslevél, mini gombaház

uvegben.JPG

A kép forrása: bernikert

Természetesen ezt még kisebb edényben is meg lehet valósítani, pl. egy üvegpohárban:

uvegben.jpg

A kép forrása: facebook

koktel.jpg

A kép forrása: facebook

A fenti poharakban pozsgások láthatók (echeveria, sávosfű, stb.) Ezek a növények nem igényelnek túl sok földet, így nyugodtan ültethetjük őket ilyen pici helyre is, de fontos a jó vízelvezetés, ezért feltétlenül kell kavics, a pohár aljába. Egy-egy szép kaviccsal vagy más kiegészítővel díszítsük, és kész is az egyedi ajándék!

Nekem egy ilyen szép csészém volt (sajnos már csak egymagában...) így lett belőle minikert:

cseszekert.JPG

A kép forrása: bernikert

A csészekert is úgy készül, mint a többi apró minikert. Kavics az aljába, fólia, virágföld, és beültetjük a növényt (Pteris - szalagpáfrány), talajtakaró került rá (itt szárított moha), és egy-két kiegészítő: Tulipán virágtündér, valamint egy helyes madárházikó

Természetesen egy minikert készülhet nagyobb kaspóba is. Az alábbi kert egy fóliával bélelt faládába került. Mini schefflera valamint szobaborostyán került beültetésre. Itt a hangsúly a kiegészítőkön van: a kellemes kerti pad a kávéval, valamint az állatok rendkívül feldobják a kertet....Talajtakaróként zuzmó és kavics szolgál.

csirkes.jpg

A kép forrása: facebook

 

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr112449767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása