Tündér ház építők, készítők
2017. február 16. írta: Bacsó Berni

Tündér ház építők, készítők

Nem tudom, ki, hogyan találta meg álmai munkáját, de biztosan vannak irigylésre méltó szakmák. Pl. léteznek olyan emberek, akik abból élnek, hogy tündér házikókat készítenek, és nem kis sikerrel... Szeretnék néhányat bemutatni, hátha más is, ezen a területen szeretne dolgozni, vagy csak megnézné ezeket a különleges, egyedi alkotásokat.

green.jpg

Sally J. Smith ©. greenspiritarts.com

Enchanted Cottage

Főleg kavics, fa és egyéb hagyományos anyagok felhasználásával készülnek varázslatos házaik. Az eredmény nagyon látványos és hihetetlenül "valódi". Itt nem készül két egyforma házikó, bár nemcsak lakóházak, hanem malom, madáretető és egyéb építmények is készülnek műhelyükben.

enchanted.jpg

enchanted2.jpg

 

enchanted4.jpg

A képek forrása: enchantedcottages.co.uk

Timber Wonderland

Avagy a varázslatos tündér házikók otthona... Egyedi, kézzel készült fa tündér, manó, törpe és elf házikók készülnek itt. A gyönyörű lakhelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, akár napelemes világítással is rendelhetők, hogy még varázslatosabb hatást keltsenek a kertben. Részletgazdag kiegészítők is készülnek a házakhoz. Alkotójuk - Bogdányi Zsolt - elnyerte alkotásaival a "Best British Crafter 2015" díjat. Júliusban azonban hazatér, már Magyarországon is megtekinthetőek lesznek munkái.timber.jpg

timber2.jpg

timber3.jpg

A fényképek forrása: facebook.com

Még több képet, információt találsz róla: timberwonderland.com

Harry Barber tündér kastélyai

Ő nemcsak házakat, kaspókat, madáretetőket készített, hanem gyönyörű, kőből rakott kastélyokat is. Varázslatos alkotásait az USA-ban található Champlain-tó környékén lehet megtekinteni.

 

castle1.jpg

castle2.jpg

A képek forrása: flickr.com

Kalandos életéről részletesebben itt, ebben a régebbi bejegyzésben olvashatsz. További alkotásokat is találsz...

Mayanda Works Kerámiái

A soproni Kurz-Takács Réka fantasztikus kerámiái egyből megfogták szívemet-lelkemet. Gyönyörű házikóit először egy bőröndkert készítéshez hozták, azonnal elkértem az alkotó elérhetőségeit. Réka édesapja 30 éve foglalkozik kerámia dísztárgyak készítésével, és az utóbbi években Réka is beleszeretett ebbe a mesterségbe. Kiváló minőségű agyaggal, oxidokkal és mázakkal dolgozik. Egyedi alkotásai kültéren is elhelyezhetők, jól bírják az időjárás viszontagságait.

mayanda.jpg

mayanda2.jpg

mayanda3.jpg

A képek forrása: facebook.com

Greenspirit Arts

A művész, Sally J. Smith kicsit eltér az előzőekben bemutatott tündér ház készítőktől, ugyanis ő megépíti ezeket a varázslatos alkotásokat - mindent teljesen természetes alapanyagokból -, majd lefotózza. Az így elkészült képeslapokat, képeket értékesíti. Munkái a természet részeivé válnak, vadregényes helyeken készülnek.

kohaz.jpg

A képek forrása: greenspiritarts.com

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

Ha további információkat szeretnél érdekes, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr318927854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása