Harry Barber miniatűr kastélyai
2016. augusztus 01. írta: Bacsó Berni

Harry Barber miniatűr kastélyai

Egészen különleges látnivalóban lehet annak része, aki az Egyesült Államokban megnézi a Champlain-tavat, illetve a környékét. A tó egyébként jól ismert a vízi sportok, horgászat kedvelői között, de nemcsak ezért érdemes meglátogatni. South Hero környékén ugyanis varázslatos, kőből rakott miniatűr kastélyokat, házakat, valamint kaspókat találhatunk.

castle4.jpg

A kép forrása: flickr.com

Ezeket a gyönyörű építményeket Harry Barber készítette, akinek az élete is elég kalandos volt. Svájcban született, és nagyon kedvelte a környéken található kastélyokat. Miután megsérült egy bányabalesetben, nagyobb összeget kapott a kormánytól az 1920-s években, így elhatározta, hogy Chile-ben fog letelepedni. Franciaországban azonban kirabolták, ettől függetlenül elhatározta, hogy folytatja útját Amerikába egy teherhajó fedélzetén, ahol dolgozhat. Egy Montreálba tartó hajón sikerült munkát találnia. Érkezés után gyalog indult Chile felé.  Amikor elérte a Nagy-szigetet a Champlain-tónál, akkor egy fiatal nő kínált neki gyümölcsöket. Hamarosan egymásba szerettek, összeházasodtak és letelepedtek South Heroban. Harry sokféle munkát vállalt, de továbbra is rajongott a kastélyok iránt. Elkezdett kőből mini kastélyokat építeni, mivel ezek hazájára emlékeztették. Sokan megkedvelték munkáit, így rendeltek tőle saját kertjükbe is mini kastélyokat, szökőkutakat, madáritatókat. 1966-ban hunyt el.

castle2.jpg

A kép forrása: flickr.com

castle3.jpg

A kép forrása: flickr.com

A legtöbb építménye magánkertben található, de néhány felkereshető főleg a West Shore Road mentén: öt kastély, három ház, néhány kaspó. Ezek nagyon részletesen lettek megépítve, gyönyörű ablakokat, belső kandallókat, tornyokat csodálhatunk meg a kastélyokon. 

castle1.jpg

A kép forrása: flickr.com

 

castle5.jpg

castle6.jpg

A képek és az információk forrása: lakechamplainlife.com

kaspo.jpg

A kép forrása: flickr.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr908926028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása