Egyszerűen elkészíthető növényházak
2017. január 23. írta: Bacsó Berni

Egyszerűen elkészíthető növényházak

Nemsokára itt a tavasz:-). Persze ez még egyáltalán nem látszik most... Van, aki már ilyenkor a korai salátára, retekre, borsóra, stb. gondol... Felosztja gondolatban a veteményest, és nézegeti milyen vetőmagot érdemes beszerezni, vagy a saját vetőmagokat rendszerezgeti. Persze nem szabad túl korán nekilendülni, de az biztos, hogy sok mindennel elő lehet készülni a tavaszi kerti munkákra. Pl. egy növényház, apró fólia megvédi a növényeket késői fagyoktól. Egyenletesebben és jobban tudnak fejlődni a növények benne. Ha nem szeretnél rá sokat áldozni lehet, hogy a készítéséhez felhasználhatsz néhány otthon található dolgot is...

felhajtos.jpg

A kép forrása: foliver.com

A legegyszerűbb megoldás, ha bármilyen cserepet egészen egyszerűen leborítunk egy műanyag palack levágott részével. Természetesen mindkét felét felhasználhatjuk.legegyszerubb_v.pngA kép forrása: naturescare.com

A régi CD tokok remek újrahasznosítása látható az alábbi képeken. Így legalább nyitható is... Ha jó az idő, lehet edzeni a növényeket, palántákat. A képen látható növényház 40 db CD tokból készült. Strapabíró (és átlátszóra száradó) ragasztót használjunk, ha kültérre (fedél nélkül) tesszük.

cd.jpg

A kép forrása: megacrafty.com

Otthon nálunk az alábbi verzió készült. Ahol van ablakcsere után régi ablak, ez a legkézenfekvőbb, és legpraktikusabb ötlet. Nagyon sokáig használható a kertben, nemcsak egy szezonra.

 ablak.jpg

A kép forrása: fortheloveoflillian.com

Nem kell nagy beruházás vagy sok munka egy kisebb növényházhoz, elég a régi gyerekesernyőt előszedni (ha ilyen átlátszó...). esernyos.jpg

A kép forrása: gardentherapy.ca

 Persze, aki szeret kicsit barkácsolni, könnyen összeállít egy hasonló kis növényházat. 

fa.jpg

A kép forrása: instructables.com

Raklapból már annyi mindent láttam, de most itt a raklapból készült növényház is... Hatalmas előnye, hogy nem is kell hajolgatni hozzá!raklap.jpg

A kép forrása: howtothisandthat.com

Átlátszó zuhanyfüggöny is új életet kezdhet palántanevelőként. A műanyagcsövekből viszont érdemes strapabírót választani, hogy a tavaszi szél ne tudja tönkre tenni.

zuhany.jpg

A kép forrása: craftycattery.com

Persze nemcsak elkészíteni lehet őket, akinek nincs ideje, vagy kedve meg is vásárolhatók pl. IKEA-ban, de sok más üzletben, barkácsáruházban is feltűntek. 

socker-uveghaz_0462880_pe608428_s4.JPG

A kép forrása: ikea.com

Ha a palántázásról szeretnél bővebben olvasni, Harka Laci honlapját ajánlom.

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr512116197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása