Mi mindenre jó a dekorhomok...
2016. szeptember 19. írta: Bacsó Berni

Mi mindenre jó a dekorhomok...

Néhány apró dologgal színesebbé tehetjük lakásunkat, irodánkat, vagy az íróasztalunkat. Nem kell hozzá sok minden, így akár hangulatunktól függően alkothatjuk meg ezeket a minikerteket.

fekete-feher.jpg

A kép forrása: buddhagroove.com

A fenti képen egy egyszerű minikert látható. Nagyon megnyugtató a látványa, nem hivalkodó, de mégis vonzza a tekintetet... Nem kell hozzá más, mint fehér és fekete dekorhomok, egy Tillandsia, valamint egy szép formájú üvegedény. A Tillandsia, azért remek növény ilyen összeállításokba, mert nem kell neki virágföld. Egyszerűen csak tűzzük be a dekorhomokba. Hetente egyszer vegyük ki a növényt és áztassuk 5-10 percig vízben, majd hagyjuk megszáradni, és utána mehet vissza a helyére.

Az alábbi kertek elkészítése szintén nagyon egyszerű, ugyanakkor látványos a végeredmény. Borzasztóan megnyugtató tollal vagy ceruzával elkészíteni a mintázatot.

zen4.jpg

slapdashmom.com

A fenti kerteknél kaktuszok kerültek beültetésre. Szintén jó választás, mert túl gyakran nem kell locsolni, ugyanakkor speciális földet igényel. A növényt azzal a műanyag edénnyel együtt tegyük az üvegedénybe, amiben megvettük. A dekorhomok köré és rá kerüljön. Locsolás pipettával vagy fecskendővel a legegyszerűbb. A homokba a mintákat egy ceruzával is megrajzolhatjuk.

Ha más stílusra vágysz...

autos.jpg

A kép forrása: metropolette.com

Ez a típusú gömbüveg nagyon sok helyen kapható. Itt kaktuszok és pozsgások kerültek beültetésre, a fenti módszerrel. Tehát a kis műanyagedényben betesszük az üvegbe (öntsünk először alá egy kis dekorhomokot), majd kitöltjük az edényt homokkal egészen addig, hogy ellepjék a műanyag edénykéket, majd behelyezzük a kiegészítőket. Itt egy kődarabot és egy fantasztikus kisautót. Azt hiszem egy ilyen minikert az íróasztalon mindig jobb kedvre derítene...

Rétegesen...

diyallinone.jpg

A kép forrása: diyallinone.com

A rétegezett típusú dekorhomok dekorációnál már jobban játszhatunk a színekkel is. Variálhatjuk kedvenceinket. Nagyon sokféle színben kaphatóak a dekorhomokok, szóval tényleg bármilyen kombinációt megvalósíthatunk.

Egy másik színvariációban:

kekes.jpg

A kép forrása: instagram.com

Gyönyörűek ezek a tengerpartot idéző színek... Egy szép Echeveria (Amerikai kövirózsa) került beültetésre.

Persze, nem csak a színekkel idézhetjük fel a tengerpartot...

beach_1.jpg

etsy.com

A tengerparton gyűjtött kagylót is felhasználhatjuk egy kis dekorhomokkal.

kagylos.jpg

starfishcottage.typepad.com

Az alábbi videóban megnézheted, milyen egyszerű elkészíteni ezeket a dekorhomokos minikerteket.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr458855324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása