Fatörzsek a (tündér)kertben
2016. április 11. írta: Bacsó Berni

Fatörzsek a (tündér)kertben

A fák különleges szerepet töltenek be egy kertben. Árnyékot adnak, gyerekek mászhatnak rajta, gyönyörű tavaszi virágokkal kápráztathatnak el, nem utolsó sorban finom, saját gyümölcsöt szedhetünk róluk. Hosszú évek alatt hozzánk is nőnek, így elég szomorú dolog egy fa kivágása. A törzs azonban még tovább élhet, egy új "köntösben"...

napernyo_1.jpg

A kép forrása: wackbag.com

A törzseket - függetlenül attól, hogy gyökeres és a földben van, vagy mozgatható darab - használhatjuk kaspóként is. Ehhez egy megfelelő méretű lyukat kell a törzsbe vájni és a lyuk alján érdemes néhány oldalirányú vízelvezetőt is fúrni. Ha kész, jöhet az ültetés: pár cm vastagon tegyünk kavicsot a mélyedés aljába, rá a virágföldet, majd ültessük be a növényeket.

beultetes.jpg

Ha nincs kedvünk vagy lehetőségünk lyukat vájni a fatörzsbe, a kaspót rá is tehetjük, így kiemelhetjük kedvenc virágainkat a kertben.

kiemelt.jpg

A képek forrása: balconygardenweb.com

A már kivágott fatörzset díszítő elemként is felhasználhatjuk. Az alábbi konténer a fatörzzsel együtt függőlegesen is növeli a beültethető teret. Főleg varjúhájakat, kövirózsákat ültessünk ilyen kis helyekre.

kiszaradt.jpg

A kép forrása: hiddensandiego.net

Tündérkertek fatörzsekben

Egy tündérkert kis helyen is elfér... Milyen hangulatos azonban egy fatörzsbe vájva!

fatorzs-tunderkertek.jpg

A kép forrása: blogmultiflora.com

A fatörzsből természetesen kialakíthatunk tündér vagy gnóm házakat is. Az alábbi azért tetszik annyira, mert a tető is beültethető, így sokkal természetesebbnek hat.

fatorzs-haziko.jpg

A kép forrása: snapguide.com

A fatörzs feldarabolásával pedig gyönyörű kerti utat is készíthetünk:

osveny_2.jpg

A kép forrása: dreamgarden101.com

 A sok kerti munka után milyen jól jön egy pad... pad_1.jpg

A kép forrása: 1001gardens.org

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

 

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr398588324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása