Tündérkert az ablakban
2016. február 01. írta: Bacsó Berni

Tündérkert az ablakban

Most egy pár napig megint tavasz van... Ilyen melegben még jobb tervezgetni, hiszen tényleg olyan, mintha karnyújtásnyira lenne a virágpalánták kiültetése. Ha esetleg még nincs ötleted, hogy idén mi is legyen a virágládába, nézd meg az alábbi képeket. Találtam néhány igen különleges tündérkertet, melyeket virágládába helyeztek el az ablak alá vagy a terasz korlátjára.

ablak-tunderkert2.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

Virágláda tündérkert készítés előtt és után...


fairy-garden-before.jpg

fairy-garden-amanda_crafts.jpg

A képek forrása: craftsbyamanda.com

Azonfelül, hogy ötletes a minikert elhelyezése, remek megoldásokat kínál a kiegészítőkre is. A házikó egy fa madárházikóból készült, szépen bevonva termésekkel, az ajtó vékony gallyakból készült, rajta egy picike gombbal. A házikó teteje és alja pedig szárított mohával lett bevonva (ragasztópisztollyal ráragasztva). 

A madárfürdő is nagyon ötletes. Hobby boltokban lehet kapni ilyen nagyon pici, cserép kaspókat kb. 70-80 Ft-ért. Az egyik a talpa, a szélesebb tálszerű pedig a tetejére került. Készült még egy kis létra is, ez a házikó tetejéhez van támasztva. Ez is gallyakból készült.

Amanda olyan helyre készítette ezt a kertet, ahol a kényesebb növények nem maradtak meg a túlságosan erős napsütés miatt.  Néhány ellenállóbb (petúnia) növényt gazdagított ezzel a pár kiegészítővel, a talajt pedig szárított mohával be is borította.

Az alábbi képen egy másik ötlet valósult meg. Itt egy hosszú út látható, melyet egy kapu szakít meg. Olyan, mint egy kis kerti részlet. Ezek a kiegészítők egy igazi kertben is velünk vannak, így teszik teljessé a képet. Tuja helyett persze Ernyős cipruskát (Cupressus macrocarpa 'Goldcrest') ültettek.

everlastingblooms.jpg

A kép forrása: everlastingblooms.blogspot.hu

Jöjjön még néhány ötlet:

twogreenthumbs-windowbox.jpg

A kép forrása: twogreenthumbs.com

Az alábbi már egy igazi, tavaszi virágláda. Nagyon mutatós ezzel a madárházikóval és a sok nárcisszal.

spring-windowbox.jpg

A kép forrása:ourfairfieldhomeandgarden.com

A lenti képen nem egy szokványos virágláda látható :-) Több mohakert lett összekapcsolva (ezek láthatók a lelógó kosarakban), valamint az egész egy hatalmas mohakerthez lett rögzítve, melyben kapott helyet egy bonsai, valamint egy madárházikó is. Csak árnyékos helyre...

mohakert_4.jpg

A kép forrása: pinterest.com

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr778184482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása