Kéz alakú kaspó készítése
2015. június 26. írta: Bacsó Berni

Kéz alakú kaspó készítése

Egészen vicces, egyedi megjelenésű kaspókat lehet készíteni egy kis cement, homok, víz felhasználásával. A lényeg, hogy jó sablont keressünk vagy készítsünk hozzá. Itt következik most a kéz alakú kaspó elkészítésének leírása.

hypertufa-kez.jpg

A kép forrása: hometalk.com

Hozzávalók: 

  • gumikesztyű,
  • cement,
  • homok,
  • víz,
  • kicsi tőzeg (opcionális, szebb lesz tőle a textúrája, nem olyan túl sima...)
  • étolaj,
  • kislapát a töltéshez,
  • vödör (én egy homokozóvödröt használtam :-)) a keveréshez,
  • maszk (hogy a cementport ne lélegezd be).

Cement és homok helyett használhatsz hobbybetont is, azt már csak vízzel kell összekeverni. 

1. A cement és homok 1:1 arányú összekeverése, (ha teszel hozzá tőzeget, az csak kb fele annyi legyen, mint a homok vagy a cement - tehát 2:2:1 arányú keverék) majd öntsd fel vízzel. Ne legyen túlságosan híg (kb egy jó sűrű tésztamassza állag). Jól keverd össze, én ehhez egy botot használtam. Minél több buborék kerüljön a felszínre, rázogatni is lehet a vödröt...

2. A kesztyűkbe önts egy nagyon pici (tényleg nagyon kevés) olajat, és oszlasd szét, hogy mindenhova kerüljön, így könnyebb lesz leszedni, majd száradás után.

3. A kesztyű ujjvégeit tűvel lyukaszd ki, hogy ott a levegő tudjon távozni, majd töltsd bele a keveréket. Töltsd meg és kicsit rázogasd meg, hogy kijöjjenek a levegő buborékok is.

2-toltes.jpg

4. Töltés után olyan formában támaszd ki őket, ahogy majd szeretnéd használni. Legegyszerűbb talán köveket használni. Ha két kezet szeretnél egybe, akkor vágd szét a kesztyűk egy-egy oldalát és nyomd egymásnak őket szorosan.3-elhelyezes.jpg

5. Ha elkészültés a töltéssel, formázással, akkor burkold be az egészet egy műanyag szatyorba, vagy takard le és hagyd kötni egy napig. Utána óvatosan vágd le róla a kesztyűt.

4-bontas.jpg

6. Még egy picit hagyd száradni, aztán jöhet az ültetés! Kefével, reszelővel még tudod egy kicsit formázni...

5-kesz.jpg

A képek forrása: diyfunideas.com

A fenti képen látható kézben nincs tőzeg, de a poszt legelső képében van, kicsit sötétebb, szebb lesz tőle.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1007572430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása