Különleges kültéri dekoráció: mohával bevont szék
2015. május 27. írta: Bacsó Berni

Különleges kültéri dekoráció: mohával bevont szék

Egy árnyékos kertben is lehetnek igazi különlegességek, nemcsak a szokásos meténg és árnyékliliom (persze imádom őket, nekem is több árnyékliliom fajta van a kertben).

szek-kert-onekindesigncom.jpg

A kép forrása: onekindesign.com

Látványnak igencsak különleges egy mohaszék.... Főleg, ha a kültéri asztal mellé teszed, mint egy igazi széket, biztosan meghökkenti a vendégeket.... Az ötlet Kyle Schuneman tervezőé (Los Angeles - Live Well Designs).

Hozzávalók:

  • szék,
  • újságpapír csíkok,
  • csirkeháló,
  • ragasztó spray,
  • moha, moha és moha.

Elkészítése:

1. Keress egy széket, melynek fix a hátlapja és az ülőlapja. Jól mosd le, majd vond be nedves újságpapírcsíkokkal azokat a részeket, ahova moha fog kerülni.

2. Ha bevontad újságpapírral, fújd le ragasztó spray-vel, majd rakj rá vékony csirkehálót. Ebbe fog tudni a moha megkapaszkodni...

3. Haladj szépen sorba: a moha hátoldalára fújj egy kis ragasztót és ragaszd rá a székre. Minél nagyobb mohadarabokat használsz, annál könnyebben megy a szék befedése, és annál egységesebb lesz a látvány.

4. Gondozása: nagyon fontos, hogy rendszeresen legyen öntözve. Használhatsz spriccelőt (vagy fuffantót...), talán így a legegyszerűbb a locsolása. A mohák nagy része csak árnyékos helyen érzi jól magát. Ha napra teszed hamar tönkremegy. 

Mohát természetvédelmi területen nem szabad gyűjteni, egyébként pedig elég sok fajuk védett, szintén nem szedhető. Feltétlen tájékozódj gyűjtés előtt, ha nem kiskertben gyűjtöd, vagy szerezd be kertészetben, virágárustól.

Különleges ajándéknak is remek.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr127495732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása