Nálatok laknak-e állatok?
2015. május 12. írta: Bacsó Berni

Nálatok laknak-e állatok?

A kert a benne élő növények és állatok megfelelő egyensúlyával tud igazán varázslatos lenni. Nem sokat ér az a "kert", ahol csak fű van és tuja, mindenféle virágok, egyéb növények nélkül. Virágok nélkül még pillangó sincs, a vakondok se tud betévedni, mert a tökéletes fű érdekében vakondhálót is elhelyeztek. Számomra fontos, hogy közel legyek a természethez, és ehhez "kellenek" a belátogató madarak, pillangók, rovarok. Ha süni is benézne néha hozzánk, már igen szerencsésnek érezném magam... A nagyvárosi pici kertben erre nem sok esély van. Tehát marad az illúzió, na és a gyerekek így játszhatnak is vele.

sarkany-plantedperfectcom.jpg

A kép forrása: plantedperfect.com

Remek kerti dekorációkat lehet találni a neten, a lenti macska egyszerűen elbűvölő. Kövekből és drótból mi is készíthetünk hasonlót. A legszebb az egészben, hogy egy növényszőnyegen lustálkodik.

cica.jpg

A kép forrása: online.findgift.com

A legtöbb megvásárolható kerti állatdísz öntöttvasból vagy polyresinből készül. Így nagyon sokáig kertünk díszei lehetnek.tt46-2.jpg

 A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Elkészíthető állatdíszek

Ha szeretnénk inkább magunk elkészíteni, akkor arra figyeljünk, hogy időjárásálló anyagokat használjunk. Ne tegye tönkre hamar a túlzott napsütés vagy egy zivatar.

Pillangó készítése kanálból pillango-gardeninghelpinfo.jpg

Az ötlet és a kép forrása: gardeninghelpinformation.com

Hozzávalók: 

  • 4 régi kanál (2 nagyobb, 2 kisebb),
  • acél rúd,
  • hosszú csavar,
  • fémfűrész,
  • forrasztó páka.

Vágd le minden kanál szárát, csak kb 2-3 cm maradjon belőle, 

A fémrúd bármilyen hosszú lehet, amilyen magasan szeretnéd megjeleníteni a pillangót. Hajlítsd meg a végét 90 fokban, erre tudod majd rátenni a kanalakat. A kanalakat lefelé fordítva forraszd rá, ezek fogják mintázni a pillangó szárnyait. Most jöhet a csavar, ez lesz a pillangó teste. Ezt is forraszd rá. Kész is.

Süni készítése kerti_suni.jpg

A kép forrása: goodshomedesign.com

Az elkészítésének leírását ebben a posztban találod.

Növényszobrok

Ez már haladó kertészeknek, türelmes kertbarátoknak való. Az előnye, hogy bármit ki lehet belőle alakítani...

kutya-newenglandbirhousecom.jpg

A kép forrása: newenglandbirdhouse.com

Többféleképpen is lehet készíteni, de a legegyszerűbb módja, ha beszerzel egy fémvázat (én itt találtam) a kedvenc állatodról és egy már meglevő puszpángra vagy tiszafára helyezed. Megvárod, míg szépen belenő, körbevágod és kész is...

A másik verzió, amikor szárított mohával bevonod a vázat belülről, megtöltöd virágfölddel és ültetsz bele növényeket. Így készült az alábbi ló is. 

lo-etsy.jpg

A kép forrása: etsy.com

A nagyon ügyesek, pedig szépen formára vágják a növényeket, mint az alábbi képen a kakast.

kakas-johnglovercouk.jpg

A kép forrása: www.johnglover.co.uk

 

Még néhány kép inspirációnak

Flamingók:

flamingo-weirdpalacecom.jpg

A kép forrása: weirdpalace.com

 

Oroszlán

oroszlan-thelovelyplantscom.jpg

A kép forrása: thelovelyplants.com

Természetesen nem csak így kerülhet állat a kertünkbe. Madáretetők, madáritatók kihelyezésével csalogathatunk madarakat; pillangóház, pillangóetető kihelyezésével pedig pillangókat a kertünkbe. A pillangócsalogatás praktikáiról egy előző posztban olvashatsz.

Vannak persze nem kívánatos látogatók is a kertben, nálam a csigák, főleg a meztelencsigák kerülnek ebbe a kategóriába. Nem szeretem, ahogy a növényeim, főleg a gyönyörű árnyékliliomok leveleit megrágják. Persze a saláta és az eper is a kedvenceik közé tartozik... Így létezik csigacsalogató is (vagy nevezzük nevén: csigacsapda).

fy04.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr597447296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása