Mini hobbitház készítése
2014. október 29. írta: Bacsó Berni

Mini hobbitház készítése

Hobbit ház készítése igen egyszerű, nyugodtan készítsük együtt gyerekekkel. Remek móka, ráadásul viszonylag rövid idő alatt kész. Na jó, nem ilyen lesz, mint az alábbi képen látható, de azért igazi hobbit ház lesz...

Hobbithaz2.jpg

(Kép forrása: www.aparmenttherapy.com)

 

Szükséges alapanyagok:

  • nagy lapos tál (műanyag növénytartó alátétje) kb 30 cm átmérőjű,
  • kavicsok,
  • virágföld,
  • kisebb cserép, vagy műanyagcserép,
  • fűmag,
  • víz a locsoláshoz.

Hobbithaz.jpg

Először a tál egyik felében egy kis virágföldet terítünk, kb 2 cm vastagságban, majd ebbe nyomjuk a kisebb cserepet fektetve. A cserépre és mellé kerül a virágföld, legalább 4 cm vastagságban. Ha kicsit nedves a virágföld könnyebb a formák kialakítása, tehát, ha száraz, picit locsoljuk meg vízzel. Én tettem mellé egy gyökérdarabot is, kiszáradt fának néz majd ki a dombocskából kiemelkedve. A virágcserép előtti részt pedig kaviccsal, kövekkel borítjuk, majd a virágföldet alaposan beszórjuk fűmaggal és belocsoljuk.

Hobbithaz1.jpg

A fűmagnak kb. 10 napra van szüksége a csírázáshoz és onnan még kb. 1-2 hét, míg megnő a fű. Amíg nőtt a fű elkészítettem egy kis ajtót is fapálcikákból. Gyorsan, könnyen összeragasztható. A gombák levegőn száradó gyurmából készültek. Valahonnan kerül majd egy törpe is, mert a kisfiam már nagyon várja, hogy valaki beköltözzön.

hobbithaz.png

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr976840803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agika88 2014.10.29. 19:00:23

Maradjunk annyiban, hogy ez egy hobbit ház alapján készített kunyhó :D A hobbit lak ajtajának minden esetben kereknek kell lennie.

Bacsó Berni 2014.10.31. 14:09:16

@agika88: Teljesen igazad van. Gyűrűk ura és egyéb fantasy rajongó vagyok, így elég ciki, hogy erről elfeledkeztem...

agika88 2014.10.31. 18:07:26

Végül is, ha úgyis egy törpe költözik bele, mégcsak nem is egy bányászéletet megunt törp, akkor lehet, h jobban is fogja szeretni ezt az ajtót. :D
süti beállítások módosítása