Játszótér a minikertben
2017. március 09. írta: Bacsó Berni

Játszótér a minikertben

A tündérek nagyon szeretnek játszani és táncolni. Teremtsd meg ennek a körülményeit, és egy vidám tündérkertnek leszel gazdája. Nagyon sok alkotóelemét magad is elkészítheted. 

fokep_5.jpg

A kép forrása: landscapegenius.com

A legkönnyebb az elkészítése szerintem egy libikókának. A hintának szánt fadarabot fessük élénk színre (acryl festék jól bírja az időjárás viszontagságait), majd egy hajlított fémdarabot (esetleg kapcsot) ragasszunk rá vagy üssük bele kalapáccsal. Ha rászögeljük a faágdarabra, akkor természetesen mozogni nem fog, de nem is ez a lényeg....

ffcc190d1f68cc3f43309e5ea9dde24e.jpg

A kép forrása: etsy.com

A kerti hinta elkészítése is nagyon egyszerű. Ragasztása a legegyszerűbben ragasztópisztollyal történhet, azonban, ha napos helyre kerül, ez nem annyira jó megoldás, inkább tartósabb ragasztót használjunk, vagy apró szögeket.

kerti_hinta.jpg

A kép forrása: thejuise.blogspot.hu

A hinta ülőrésze nemcsak fából készülhet, hanem lehet pl. süthető gyurmából is, ebből mindenféle formát is tudunk kialakítani. Ez a levél a lenti képen szerintem nagyon klassz... Sütés előtt ne felejtsünk el lyukat fúrni bele pl. egy fogpiszkálóval, hogy lehessen könnyedén rögzíteni. Spárga helyett tehetünk vékony láncot is. 

hinta2.jpg

A kép forrása: etsy.com

Az alábbi hintához csak egy leselejtezett régi traktor, teherautó gumi kell (legoban is találtam már hasonlót...).

gumihinta.jpg

A kép forrása: a-mini-a-day.tumblr.com

A csúszda nemcsak kivájt fából készíthető el, hanem színes süthető gyurmából is. Sokkal könnyebb megmunkálni, és színesíti is a kertet.

csuszda.jpg

A kép forrása: fairylanddiary.com

A körhinta a legbonyolultabb, persze nincs is minden tündérkertben... 

 

korhinta.jpg

A kép forrása: playtolearn.com.au

Játék után még a tündérek is megpihennek. Tegyünk nekik a minikertbe egy-egy hintaágyat vagy padot.

hintaagy.jpg

A kép forrása: mecraftsman.com

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3312322861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása