Kertek bőröndben, dobozban...
2016. szeptember 13. írta: Bacsó Berni

Kertek bőröndben, dobozban...

Minikertet nagyon sok mindenben lehet készíteni. Nekem ez a része tetszik a legjobban, hiszen újrahasznosíthatunk valami szép, régi dolgot, ami amúgy csak hányódna a padláson, vagy ki tudja merre, mert sajnáljuk kidobni. Most olyan minikerteket találtam, illetve készítettem, amelyek régi dobozban, bőröndbe kerültek, szokványos kaspók helyett.

borond_srehen.JPG

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Az alábbi kert egy régi receptes dobozban készült. Helyes kis fadoboz tetővel, a tetőt pedig kis lánc tartja a helyén. Sok minden kézzel készült benne. A madárházikó makkból, a fából és drótból készült kerti pihenő rész egy gyönyörű lapos kövön foglal helyet.

deb_s_borond.jpg

 A kép forrása: facebook.com

Elkészült az én kis bőröndkertem is, nagyon régóta szerettem volna ilyet. Nemrég találtam egy nagyon helyes, régi bőröndöt a férjem nagymamájának padlásán. Kicsit fel kellett újítani, mivel a bőr kissé ki volt száradva, illetve a fém részek elrozsdásodtak. Ilyen volt:

eredeti.jpg

Ilyen lett, beültetve... Nekünk nem csak azért tetszik, mert egy varázslatos minikert kapott benne helyet, hanem azért is, mert a bőrönd is sok mindent látott, megélt. Így lett most a fedett teraszunk dísze. Egy bambusz pálcával támasztottam ki, hogy ne csukódjon le a teteje. borond_srehen.JPG

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Készítettem videót is a beültetésről, itt meg is nézheted:

A bőröndöket, fadobozokat érdemes ültetés előtt vízhatlan fóliával kibélelni, hogy a víz ne tegyen benne kárt. Majd tegyünk egy réteg kavicsot a jobb vízelvezetésért, rá lyuggatott fóliát, hogy a vizet átengedje, a földet ne. Erre kerülhet a virágföld és már ültethetjük is a növényeket, tehetjük a kiegészítőket. Nagyon sok információt találsz az ingyenesen letölthető "A tündérkertek varázslatos világa" című e-bookban. Itt töltheted le.

A bőröndkertbe került egy Fiddlehead Csíkos tökház, Fiddlehead madárfürdő, Kerti pad, Rusztikus madárházikó, Emelt ágyás, valamint Fiddlehead tündér kannával.

Lentebb találsz még néhány bőröndben, fadobozban elkészített minikertet.

Gábor gyönyörű, születésnapra készített bőröndkertje:

gabor_kertje.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

gen.jpg

genevievegail.blogspot.hu

fenyes.jpg

pinterest.com

emeletes.jpg

pinterest.com

fadoboz.jpg

hometalk.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr6111659896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása