Tündérkertek kiegészítői - csináld magad kerti bútor
2015. június 09. írta: Bacsó Berni

Tündérkertek kiegészítői - csináld magad kerti bútor

Tündérkert kiegészítők nélkül "csak" egy minikert. Igazán varázslatossá vagy éppen valósághűvé azonban a kiegészítők teszik: figurák, házak, kerti bútorok. Ebben a posztban azt szeretném megmutatni, hogy kiegészítőket is készíthetsz otthon, nemcsak házakat (a házak készítését lásd ebben az előző posztban).

 fairygarden2.jpg

A kép forrása: twogreenthumbs.com

Drótból készíthető székek és asztalok

 

Az alábbi képen a legegyszerűbb kerti bútor szett látható. Csak drótot (műanyag borítású, vagy sima) igényel és csípőfogó valamint kúpos fogó kell hozzá. Tény, hogy így nem a legszabályosabb a kinézete, de egyszerű és bármilyen színben díszítheti tündérkerted (ha esetleg nem kapsz a kívánt színben drótot, akkor le is festheted).

drot_asztalka.jpg

A kép forrása: zararooke.com

Az alábbi képeken egy professzionálisabb elkészítési módja látható a kerti bútor szettnek. A hozzávalók bármely villanyszerelési boltban vagy barkácsáruházban beszerezhetők. A drót nagyon sokféle vastagságban kapható, választáskor figyelj arra, hogy mekkora tündérkertbe fog kerülni. A képeken (balról jobbra) követheted nyomon az elkészítés menetét. Aki készíti "nagyüzemben" gyártja ezeket a szetteket és sablont használ, hogy teljesen egyformák legyenek.

 sarga_szett.jpg

A képek forrása: ozdenceyhan.blogspot.hu

 

Drót padocska

Ehhez már nemcsak drót kell, hanem egy darab fa is, ez lesz az ülőfelület. Én egy vékony lécből fűrészeltem le. Két drót darabból készül a pad, középen pedig találkoznak. Nekem a nehézséget főleg az okozta, hogy egyformán legyen meghajlítva a két drót, és ne "billegjen" a pad. Ha szemre nem megy, akkor rajzold le egy darab papírra a mintát, és mindkét drótot a minta alapján hajlítsd meg. A drót választásnál figyelj arra, hogy viszonylag könnyen hajlítható legyen és elég vastag is. 

drot_pad.jpg

A kép forrása: elowezil.blogspot.co.nz

 

Klafa ajtók:

 

https://www.facebook.com/Awaywiththefairiesgardens/photos/a.521279541285522.1073741826.517903608289782/651094918303983/?type=1&theater

 

Asztalok és székek fából

 

palcika-szek.jpg

Pálcikából készült szék

 

A képek forrása: crafts-for-all-seasons.com

Hozzávalók:

  • fapálcikák (hobbiboltokban is beszerezhető),
  • ragasztó,
  • erős olló.

 

1. kép: két pálcikát vágj félbe és helyezd egymás mellé őket, ragassz rájuk keresztbe is két pálcikát. Ez lesz az ülőfelület

2. kép: 4 pálcikát ragassz össze egy méretre vágott pálcikával, ez lesz a háttámla 

3. kép: Az ülőfelületet és a háttámlát ragaszd össze.

4. kép: ragassz két lábat a háttámlához.

5. kép: kép ragassz két kart a háttámlához.

6. kép: A karokhoz tartozó lábak ragasztása.

Ha beltérre készül akkor kész is, ha kültérre akkor érdemes lefesteni, hogy jobban bírja az időjárás viszontagságait.

 

Fa székek és asztalka

 

faszek-szett.jpg A kép forrása: etsy.com

Nagyon egyszerű megoldás egy faágat felhasználva. Csak fűrészeld ki a megfelelő formát és jól csiszold le. Az asztallapját egy nagyobb faágból vágd le és ragaszd az aljához.

 

Kavicsokból készült szék és asztal

koszett.jpg

A kép forrása: themagiconions.blogspot.hu

A fenti kép önmagáért beszél, csak ragassz össze néhány megfelelő kavicsot és kész is!

Remélem találtál olyan kerti bútort, melyet szívesen elkészítesz és még kényelmesebbé teszed a tündérkertet a tündérek számára. Ha nincs kedved vagy időd elkészíteni, a Bernikert Webshopban vehetsz is, nagyon széles a kínálat.

feher-kerti-szett.jpeg

A kép és a kerti szett forrása: webshop.bernikert.hu

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr97514772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása